שלח שאלה 
ניווט מהיר - בחר/י נושא:   זכויות במשפט | על השימוש במדור זה | טיפול רפואי | תנאי שירות | כללי

והנושא הפעם: זכויות במשפט
נמצאו 15 שאלות ותשובות בנושא זה (עמוד 2 מתוך 2):

שאלה: האם ניתן לרתק חייל ללא משפט? ( נשלחה ע"י ה. 17/12/2003 ) 11 .
תשובה: כן. זאת נאמר בצער. קיימת הוראה ששמה "מניעת חופשה" . זו אינה פקודת מטכ"ל אלא הוראת הפיקוד העליון. ככלל לא ניתן לרתק יותר מ-7 ימים, ומי שרותק על פי הוראה זו - לא ניתן להעמידו שוב למשפט, אלא אם נערכה חקירת מצ"ח או בדיקת קצין בודק שבסופה החליטו גורמים אלה להמליץ לשפוט אותך, או שפרקליט צבאי הורה על כך.  
שאלה: האם יש הוראות איך צריך להכניס חייל למשפט אצל המפקדים שלו ? ( נשלחה ע"י נ' 17/12/2003 ) 12 .
תשובה: בהחלט. הפקודה היא "דין משמעתי נוהל וטכס". זוהי פקודת מטכ"ל 33.0303 .לעניין זכויות נוספות בדין המשמעתי - ראה מידע באתר.  
שאלה: אם אני נשפט על עבירה בבית דין צבאי - האם יהיה לי עבר פלילי ? ( נשלחה ע"י א' 17/12/2003 ) 13 .
תשובה: זו שאלה חשובה ביותר. בימים אלו הוגשה עתירה לבג"צ שעניינה הרישום הפלילי של חיילים. דעתנו היא כי אין לבצע רישום פלילי לחייל שנשפט בבית דין, אלא אם מדובר ב"עבריין" שביצע עבירות קשות או מספר פעמים. הרישום הפלילי יכול לסגור דלתות למשך שנים רבות בפני החייל שנדון ולכן יש לשנות הנוהלים כדי שלא לפגוע בהמשך חייו של חייל צעיר. אנו נפרסם כאן החלטת בית המשפט.  
שאלה: למה חייבים לשים לב בדין משמעתי? ( נשלחה ע"י מ' 17/12/2003 ) 14 .
תשובה: שאלה כללית. הינו מציעים לשים לב על מה אתה מובא לדין, על זכותך שלא להסכים להשפט בפני קצין שיפוט, לעונש שניתן וכן לצורך לבקש מייד את טופס 630 כדי לבדוק אם המשפט נוהל כדין. כמו כן שים לב שתוך 3 ימים אתה יכול לערער על פסק דין משמעתי. אנו מציעים שתעיין באתר במידע על הדין המשמעתי.  
שאלה: האם ניתן להסגיר עצמי מנפקדות בפני המשטרה הצבאית מבלי שמייד יעצרו אותי עד למשפט? ( נשלחה ע"י ר. 17/12/2003 ) 15 .
תשובה: לצערנו, המשטרה הצבאית עוצרת כמדיניות מי שמסגיר עצמו. לטעמנו, זה בניגוד לחוק ואנו פועלים כדי לבטל רוע הגזירה באמצעים חוקיים - משפטיים וציבוריים כאחד.  
   << קודם   1  2