האם לדעתך יש בהעברת יחידת מסוקי החילוץ והפינוי מהגזרה הצפונית למרכז הארץ, משום פגיעה בזמינות ואיכות הטיפול הרפואי הניתן במקרה של פציעת חיילים באירוע פתאומי כגון תאונת אימונים וכיוב` ?
|
0% | יש בכך לפגוע בזמינות הטיפול הרפואי. | | 33.3% | | לא, כיוון שיש תמיד אפשרות טיפול ופינוי ביבשה. | | 66.7% | | יש אף סיכון לחיי אדם בהתארך זמן הפינוי לבי"ח. | |
(סה"כ הצביעו 6 גולשים)
סקרים קודמים
-
בסערה האחרונה צה"ל החל לסייע רק כיומיים לאחר פרוץ הסערה . האם לדעתך צה"ל פעל נכון?
-
בעת חופשה חיילים הזקוקים לטיפול רפואי מטופלים במוקדי "ביקורופא" ברחבי הארץ. האם אתם מרוצים מההסדר הקיים ומהטיפול?
(תאריך פרסום הסקר: 14/4/2013)
-
פסח בפתח - חיילים רבים פנו אלינו בטענה שקיימת כפייה דתית בחיוב אכילת המצות וכי מבקשים כי נפעל להסדר בו יוכלו חיילים לאכול חמץ בלי לפגוע ברגשות אחרים. מה דעתך?
(תאריך פרסום הסקר: 23/3/2013)
-
לאחרונה פנו קצינים בכירים ומג"דים לרמטכ"ל שיתערב בהליך המשפטי של קצינים שגרמו ברשלנות למותו של החייל אסף וקסמן ז"ל בדרישה שאין להעמיד לדין ולהרשיע מפקדים במקרה כזה וביקרו את הפצ"ר על עצם העמדת קצינים לדין כי הדבר לדעת הפונים פוגע בצה"ל. מה דעתך על כך?
(תאריך פרסום הסקר: 18/1/2013)
-
האם אתה החייל או את החיילת מרוצים משירותי הרפואה הניתנים כיום בצה"ל במקום שירותך ?
(תאריך פרסום הסקר: 12/1/2013)
-
החל מיום 22.1.2012 חיילים לא יוכלו לנסוע ברכבות מצפון לדרום בין השעות 06:00-09:00 אלא באוטובוסים שיצאו מתחנות הרכבת החל מנהריה לדרום. מה דעתך על שינוי זה וכיצד ישפיע עליך בדרך חזרה לבסיס ?
(תאריך פרסום הסקר: 11/1/2012)
-
האם אתה סבור שהצבא צריך להנהיג הסדר לפיו חייל המבקש לאכול חמץ בפסח יתאפשר לו לעשות כן ובלבד שלא יאכל בפומבי ?
(תאריך פרסום הסקר: 13/3/2010)
-
בית הדין המיוחד בקריה גזר ביום 11.6.09 עונש כבד על תא"ל ציקו תמיר באופן שהורד לדרגת אל"מ, נגזו עליו 3 חודשים מאסר על תנאי וכן שלילה מלקבל רשיון נהיגה במשך 3 שנים וזאת לאחר שקבע כי הקצין לא אמר אמת בניגוד לערכי האמינות החלים על מפקדים בצה"ל . האם לדעתך פגיעה באמינות ופריצת קוד האמת כדברי השופטים מחייבים ענישה מרתיעה ?
(תאריך פרסום הסקר: 11/6/2009)
-
על פי דברי חיילים בסדיר ומילואים, במבצע "עופרת יצוקה" התחושה היא כי צה"ל הפיק הלקחים לא רק בהיבט הלחימה אלא גם בכך שתוקנו ליקויים רבים אחרים שנתגלו במלחמת לבנון השניה. תחושה זו נובעת מ :
(תאריך פרסום הסקר: 28/2/2009)
-
כיצד לדעתך ראוי היה על מפקד בסיס רמת דוד לנהוג בחייל שפיהק בקול בטקס האזכרה ליצחק רבין ז"ל ?
(תאריך פרסום הסקר: 15/11/2008)
-
חיילי מילואים טוענים כי משקיבלו צו לשמ"פ (לא בחירום) והיו במצב בריאותי חריג המגובה במסמכים רפואיים אשר מנע מהם שירות מילואים, משהודיעו על כך ליחידתם בצירוף המסמכים הרפואיים, פנייתם לא נבדקה אלא נדרשו להתייצב על אף מצבם ביחידה והועמדו לדין משהודיעו כי אינם מסוגלים. האם נתקלת כחייל מילואים בהתייחסות מעין זו
(תאריך פרסום הסקר: 30/8/2008)
-
האם לדעתך רצוי כי הטיפול הרפואי במשרתים בצה"ל ובכלל זה בשירות חובה ינתן במסגרת קופות החולים במקום כנהוג כיום ?
(תאריך פרסום הסקר: 26/5/2008)
-
חוק שירות המילואים החדש שהתקבל בכנסת ביום 2.4.08 הסדיר בין היתר את הזכויות של המשרתים במילואים ואת משך השירות. האם לדעתך יש בכך כדי לענות על תלונות חיילי המילואים ולעודד את מספר המתייצבים לשירות ?
(תאריך פרסום הסקר: 5/4/2008)
-
האם ממה שידוע לך במהלך השירות הצבאי הבנות בצה"ל משובצות בשיוויון גם לתפקידים השמורים בעיקר לחיילים ובכלל זה במערך הלוחם ?
(תאריך פרסום הסקר: 17/2/2008)
-
לחיילים ששירתו שירות מלא בצה"ל תונפקנה בקרוב תעודות שיחרור מצה"ל "בכבוד". צבע זהב ללוחמים,צבע כסף לתומכי לחימה וצבע ארד לכל השאר. היוזמה באה להוקיר המשרתים ולהתנער מהמשתמטים. האם צעד זה יש בו כדי להוקיר את שירותך ולהעניק לך תחושה של כבוד ?
(תאריך פרסום הסקר: 6/1/2008)
-
על פי פירסום צה"ל, מספר המתגייסים בגיוס נובמבר 2007 ליחידות הקרביות היה הנמוך ביותר מזה 5 שנים. מה לדעתך ו/או על פי נסיונך יכולות להיות הסיבות לירידה במספר הלוחמים בגיוס זה ?
(תאריך פרסום הסקר: 8/12/2007)
-
הממשלה קיבלה החלטה עקרונית (שטרם הושמה) להעניק הטבות רבות לחיילי המילואים אשר ישרתו שירות פעיל במילואים על מנת להתגבר על גל הנשירה משירות מילואים. האם יש באלה להשיג את מטרת הגדלת מערך המשרתים במילואים ?
(תאריך פרסום הסקר: 13/11/2007)
-
בצה"ל הוחלט שלא לאפשר לאומנים שלא שירתו להופיע בפני חיילים. (עברי לידר למשל) ובעקבות זאת קמה צעקה ומחלוקת בקרב הציבור על התניית הופעת אומנים בשירות הצבאי. האם לדעתך יש לאפשר לאומנים שלא שירתו להופיע בפני חיילים במסגרת צבאית?
(תאריך פרסום הסקר: 31/8/2007)
-
סמכויות נציב קבילות החיילים בעקבות הדוח לשנת 2006 : זו השנה השלישית בה נציב קבילות החיילים מפרסם דברי ביקורת לפיהם מפקדים לא משתפים פעולה או מתייחסים לא בצורה ראוייה לבדיקת קבילות עלידי הנציב. כיום אין בידי הנקח"ל "סמכויות ביצועיות" פרט לאפשרות להמליץ המלצות. האם לדעתך יש לתת בידי הנקח"ל סמכות לפעול באופן ביצועי כנגד הנילונים כמו אפשרות לענישה,הדחה מתפקיד ועוד או שהמצב כיום בו הנקח"ל מוסמך רק להמליץ הוא מספק ואין לשנות החוק ?
(תאריך פרסום הסקר: 28/5/2007)
-
מזה מספר חודשים, הכתובת לטיפול רפואי בחיילים בשעות הערב ועד למחרת בבוקר בערים אחדות הינה מוקד מר"מ של חברת "ביקורופא" המשרת אזרחים וחיילים כאחת. במידה ונאלצת לפנות למוקד,האם הית מרוצה ?
(תאריך פרסום הסקר: 2/5/2007)
-
כחייל בשירות, מה לדעתך לאור נסיונך הית משפר ובאיזה תחום בהליך הגיוס לצה"ל במסלול למלש"ב בלשכות הגיוס ?
(תאריך פרסום הסקר: 24/3/2007)
-
אילו ניתנה לכם היכולת והאפשרות להחליט על שינוי בתחום שירותכם - בהנחה שאתם חיילים בשירות סדיר בשיבוץ קרבי או אחד החיילות תומכי לחימה - מה היתם משנים לטובת כל חייל במצבך ?
(תאריך פרסום הסקר: 22/1/2007)
-
אם אתה מצוי לפני גיוסך לצה"ל, מהן החילות והמסגרות בצבא המועדפים בהם תרצה לשרת אילו הבחירה ניתנה בידך ?
(תאריך פרסום הסקר: 23/12/2006)
-
לפני חודשים אחדים הוחלט בצה"ל "להפריט" את השירות הרפואי לחיילים אחר שעות העבודה במר"מ אזורי בחיפה ובב"ש. האם החלטה זו שיפרה את איכות השירות והזמינות ?
(תאריך פרסום הסקר: 20/11/2006)
-
לאחר מאמץ הצליח צוות "הקשב" לשכנע את צה"ל והביא לשינוי בתחום חופש המידע בצה"ל. פקודות ונוהלים הוכנסו אל אתר צה"ל לידיעת הכלל. האם הינך סבור/ה שיש להוסיף עוד מידע על הקיים ?
(תאריך פרסום הסקר: 22/10/2006)
-
דוח נציב החיילים לשנת 2005 שפורסם ביום 8.5.06 מצביע על עלייה חדה בתלונות מוצדקות כנגד מפקדים על פגיעה בזכויות פקודיהם. מה לדעתכם הסיבות לכך שלמרות העשייה שלנו, למרות דוחות נציב התלונות, תופעה זו לא מצטמצמת אלא אף גברה ?
(תאריך פרסום הסקר: 8/5/2006)
-
הנהגת ימי "ד" בצה"ל יש בה חידוש ולטעמנו אף מרענן ומועיל לחייל ולחיילת . האם צעד זה נראה גם לכם מועיל ויסייע באפשרות לפסק זמן לצרכים חיוניים תוך השירות ?
(תאריך פרסום הסקר: 25/3/2006)
-
מהפכת קיצור השירות בצה"ל. איך אתה כחייל קרבי או בעל מקצוע נדרש רואה את מדרג השירות הנוסף של 4 חודשים והתיגמול שמוצע לך ?
(תאריך פרסום הסקר: 18/2/2006)
-
האם המידע שקיבלת על איך נקבע הפרופיל הרפואי או סעיפי הליקוי (בקיצור: ס"ל) ומה נגזר מהם באשר לשירותך בצה"ל הוא מספק לדעתך ?
(תאריך פרסום הסקר: 7/12/2005)
-
צוות אתר "הקשב" הוביל ליוזמה לתיקון החוק והמצב הקיים לפיו בנציבות קבילות החיילים (נקח"ל) משרתים כיום חיילים וקציני צבא (להוציא הנציב) ובאופן שתנותק הנציבות מטבור צה"ל בכל המובנים. מהו לדעתך הגורם אליו ראוי להכפיף מוסד זה כך שהחייל יראה בו כתובת ראוייה לטיפול בקבילות ?
(תאריך פרסום הסקר: 13/11/2005)
-
האם הינך סבור/ה כי על צה"ל לשלול דרגותיהם של קצינים המעורבים בעבירות של הטרדה מינית כנגד פקודיהם בנוסף לכל עונש המוטל עליהם בהליך משפטי ?
(תאריך פרסום הסקר: 7/10/2005)
-
האם ביטול ה"פס" (אישור שהיית חייל מחוץ למחנה) מהווה מהפכה באמון המערכת כלפי החיילים בהעברת האחריות אליהם בכל הקשור ליציאה מהמחנה וחזרה אליו ?
(תאריך פרסום הסקר: 20/8/2005)
-
האם התיקונים האחרונים בחש"צ - אותם פירסמנו באתר בעקבות בג"צ פילנט והנחיות הפצ"ר המחייבות כל קצין שיפוט לנמק החלטתו מחד ולאפשר זכויות הנדון בהליך המשמעתי (עיון במסמכים, התיעצות עם עו"ד, שמיעת עדים,בדיקת גירסת הנדון ועוד) מאידך - אכן מיושמות ?
(תאריך פרסום הסקר: 24/7/2005)
-
רב אלוף דן חלוץ, הרמטכ"ל ה-18 של צה"ל, ידוע גם כמי ששקד על טיפוח הפרט בחיל האויר. בצד בעיות בוערות יותר העומדות לפני צה"ל, ידרש ודאי הרמטכ"ל ליישום סוגיה זו בצה"ל כולו. אילו ניתנה בידך כחייל/ת בשירות אפשרות להמליץ בפני הרמטכ"ל מהן בעיות הפרט המחייבות שינוי, מהוא הנושא עליו הית ממליץ/ה כדורש שינוי מיידי ?
(תאריך פרסום הסקר: 11/6/2005)
-
פיקוד הצבא נוהג להתייחס בסלחנות לאי קיום הוראות ופקודות ע"י קצינים, בה בעת שחיילי בד"א נענשים על כך. לדוגמא, קצין שיפוט ששפט חייל בניגוד לפקודות או קצין רפואה שנתן טיפול לקוי, אינם מסתכנים בסנקציות פיקודיות כנגדם. האם לדעתך, בשל מעמד הקצינים לעומת הבד"א, ראוי שינהגו אחרת בקצינים מאשר בשאר החיילים?
(תאריך פרסום הסקר: 16/5/2005)
-
תחום טיב ואיכות הטיפול הרפואי בצה"ל הינו נושא מרכזי לתלונות בקרב חיילים. כיצד לדעתך ניתן לשנות זאת ?
(תאריך פרסום הסקר: 18/4/2005)
-
בכוונת צוות "הקשב" להעשיר האתר בפקודות ונוהלים נוספים (פקודות מטכ"ל, הוראות הפ"ע וכד`) בדבר זכויות החיילים. באיזה תחום לדעתך קיים אצל החייל הממוצע חוסר במידע או באילו תחומים לדעתך יש צורך במידע שימושי לך כחייל כדי למצות זכויותך בשירות ?
(תאריך פרסום הסקר: 7/3/2005)
-
בפני מלש"ב ניפתחו אפשרויות שירות בעת האחרונה לא רק במסגרת צה"ל אלא גם בשירות משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר בנוסף לסיפוחים למשרדי ממשלה אחרים. האם לדעתך יש בכך לגוון ו/או להגדיל הבחירה בשירות לפי חוק שירות ביטחון ?
(תאריך פרסום הסקר: 27/2/2005)
-
באם הועמדת לדין משמעתי בפני מפקדך, מהם העונשים אשר הוטלו עליך בגין עבירת משמעת ע"י קצין השיפוט ?
(תאריך פרסום הסקר: 2/2/2005)
-
בצה"ל נסב ויכוח לאחרונה על חיוניות תפקידה של יועצת הרמטכ"ל לעניני נשים(יוהל"ן) והאם יש לאחדו עם תפקיד אחר באכ"א. ביום 10.1.05 החליט הרמטכ"ל לא לבטל תפקיד זה. מהיכרותך תפקידה של יוהל"ן או מעיון באתר אכ"א, או מנסיון בשירות - האם יש בידך לומר באם יוהל"ן מקדמת האינטרסים של נשים בצה"ל ?
(תאריך פרסום הסקר: 22/1/2005)
-
צה"ל יזם תכנית שזוכה לשם "הדור הבא" ולפיה קציני צה"ל ישולבו בתכנית הלימודים בבתי הספר להגברת המודעות לשירות בצה"ל, כיצד לדעתך תכנית זו תגביר המוטיבציה של בני הנוער לשירות איכותי בצה"ל ?
(תאריך פרסום הסקר: 2/1/2005)
-
לאחרונה התברר כי קיימת ביקורת ציבורית רבה על אופן התנהלות ואמינות ה"תחקיר המבצעי" בצה"ל. כיום ה"תחקיר המבצעי" חוסה תחת חסיון בחוק. האם לדעתך יש להשאיר ביצוע התחקיר בלעדית בידי מפקדים או שיש להחליפו בגוף משפטי/חוקר או להוציאו מצה"ל לידי גורם חיצוני ?
(תאריך פרסום הסקר: 22/12/2004)
-
מבחר הבחירה בעבודה המוכרת כ"עבודה מועדפת" לחיילים משתחררים מצומצם ביותר כיום, דבר שמונע מרבים לזכות במענק הכספי המיוחד המוענק לעוסקים ב"עבודה מועדפת". כיום מוכרת עבודה מועדפת בעיקר בתחום החקלאות,בנייה,תחנות דלק. מהם לדעתך תחומי העיסוק הנוספים שעל המדינה להכיר בהם כ"עבודה מועדפת" לחייל המשוחרר ?
(תאריך פרסום הסקר: 4/12/2004)
-
לפני שבועיים נכנס לתוקף השינוי בדין המשמעתי בדבר סמכויות מפקדים להטיל עונשי מחבוש על חיילים(ראה באתר). אם הועמדת לדין החל מיום 7.11.04, האם הענישה בוצעה על פי ההוראות החדשות.
(תאריך פרסום הסקר: 23/11/2004)
-
אם קרה והועמדת שלא בצדק לדין משמעתי בפני מפקדך על מעשה מסויים שמוגדר כעבירת משמעת, האם עלה בידך לשכנע את מפקדך היושב בדין כי הצדק איתך? האם איפשר לך באופן סביר להוכיח טענתך לפני פסק הדין?
(תאריך פרסום הסקר: 3/11/2004)
-
אם נזקקת להפנייה לטיפול רפואי (רופא יחידה, רופא מומחה וכד`) , מהו הזמן שהמתנת מרגע הזקקותך לטיפול ועד לרגע שהגעת לקבלת הטיפול בפני הגורמים שהוזכרו (לא במקרי פציעה ומקרים מיידיים) ואם חל עיכוב מהי עילת העיכוב ?
(תאריך פרסום הסקר: 27/10/2004)
-
בהודעות שצה"ל שולח למתגייסים (מנילה) משתדל צה"ל לשכנע כי מדיניות השיבוצים היא ככל שהדבר תואם לצרכי הצבא - בהתאם לבקשת המתגייסים. האם שובצת ביום גיוסך באחד התפקידים שסימנת בעדיפויותיך לגיוס בטופס ה"מנילה" ?
(תאריך פרסום הסקר: 16/10/2004)
-
בחודש הבא עומדת להכנס לתוקפה הוראת הפיקוד העליון (פרטיה יובאו באתר) אשר מצמצמת את סמכויות קציני השיפוט הזוטרים ומאפשרת הטלת עונשי מחבוש בדין משמעתי לרוב, רק בידי קצינים בכירים. כך גם העונש יופחת בעקרון לעד 28 ימי מחבוש. כיצד לדעתך יש בעצם דרגתו של קצין השיפוט - אם בכלל - לצמצם את היקף השימוש בעונש זה ממה שנהוג כיום ?
(תאריך פרסום הסקר: 5/10/2004)
-
בשל חשיבות נושא מיגון החיילים אנו שבים ומבקשים לדעת : האם אתה החייל וחבריך ביחידה ממוגנים כיום בהתאם לצרכים וברשותכם ציוד מיגון אישי או "היקפי" אשר דרוש כדי להפחית הסיכוי כי תיפגעו בפעילות מבצעית (ציוד מיגון אישי: אפוד קרמי, קסדה, וכיוב`. ציוד "היקפי" רכב מבצעי, עמדות וכיו"ב) ויאפשר ביצוע המשימות בביטחה?
(תאריך פרסום הסקר: 24/9/2004)
-
אם נתקלת במהלך שירותך הצבאי במצוקה הקשורה לשירות (כגון:קושי בהסתגלות ,יחס לא ראוי, מניעת זכויות, וכיוב`) מי מהגורמם הבאים סייעו לך להקל על מצוקתך או הביאו לפתרון שהיה בו לפתור אותה מצוקה ?
(תאריך פרסום הסקר: 2/9/2004)
-
משפטנים, ח"כים וכמובן אנו כאן ב"הקשב" סבורים כי לא יתכן שקציני צבא יהיו מופקדים על הבירור ועל הפיקוח המשפטי בתוך מוסד נציב קבילות החיילים. יש להפריד הפרדה מוחלטת בין הגורם המבוקר (צה"ל ומפקדיו) לגורם המבקר (נקח"ל), ולא ייתכן שהמבקרים ימשיכו להשתייך לגוף המבוקר. אנו ב"הקשב" פועלים לשינוי החוק - לאיזרוח והעברה של מוסד הנציבות למשרד המשפטים או למשרד מבקר המדינה. נשמח לשמוע את דעתכם, החיילים, על יוזמה זו :
(תאריך פרסום הסקר: 25/8/2004)
-
לאחרונה התפרסמו דיווחים על המקרים שבהם חיילים המשרתים בשטחים היו מעורבים במעשים אסורים (תקיפת תושבי האזור, התעמרות, ועוד). חיילים טוענים כי השחיקה הנובעת מהשירות באזורים אלה, וקשיי המשימה - אם באיוש מחסומים ואם בעצם השירות הממושך - הם הגורמים לתופעות אלה. לדעתם, צה"ל נושא באחריות להן. האם את/ה מסכים/ה עם טענות אלה ?
(תאריך פרסום הסקר: 16/8/2004)
-
מהי מידת האמון שלך בתחקירים הצבאיים: האם מדובר במכשיר יעיל לגילוי האמת - או שמא הם דווקא מסייעים לטיוח ?
(תאריך פרסום הסקר: 3/8/2004)
-
דוח נציב הקבילות שפורסם ביום 10.5.04 מצביע על סיכון חיי חיילים, טיפול רפואי לקוי, פגיעה בכבודם, פגיעה קשה בזכויותיהם ואף קושי בבירור קבילות חיילים. בנסיבות אלו, כיצד לדעתך על פיקוד צה"ל להילחם בתופעות אלו ?
(תאריך פרסום הסקר: 16/7/2004)
-
באתר של צה"ל לא מפורסם נוסח הפקודות שנוגעות לנהלי הגיוס (מעמד "בני מהגרים", תקופת שירות לעולים וכו`). האם זה תקין ?
(תאריך פרסום הסקר: 13/7/2004)
-
מהו לדעתך הנושא הדחוף ביותר כיום בתחום השירות הצבאי אשר זקוק לשיפור ?
(תאריך פרסום הסקר: 6/7/2004)
-
באיזו מידה הינך שבע רצון מטיפול בך בעניני פרט כגון: שלישות, מת"ש, ת"ש, רווחה, קידום, הכשרה, חופשות, טיפול בתלונות בנושא שירות, שיבוץ וכיוב`- תחום שבאחריות אגף כוח אדם בצה"ל ?
(תאריך פרסום הסקר: 21/6/2004)
-
כיצד לדעתך על צה"ל לבדוק אם מחדל או רשלנות בין הגורמים שהביאו למותם של 11 לוחמים בהתפוצצות נגמ"שים עמוסי חומר נפץ בעזה ורפיח יום אחרי יום בחודש מאי השנה?
(תאריך פרסום הסקר: 13/6/2004)
-
בצה"ל טוענים כי אין מקום לפעולתו של גורם חיצוני לצבא אליו יוכלו חיילים להפנות תלונות או לבקש סיוע באשר לשירותם, שכן די בנציב קבילות החיילים וקצינת פניות הציבור באכ"א. האם גם אתה סבור כך ?
(תאריך פרסום הסקר: 21/5/2004)
-
מה הלקח המיידי שעל צה"ל ליישם כתוצאה מהאסונות הכבדים של פיצוץ הנגמ"שים בשכונת זייתון וציר פילדלפי ברצועת עזה ?
(תאריך פרסום הסקר: 14/5/2004)
-
האם על צה"ל לפרסם לציבור ממצאי תחקירים ומידע הנוגעים לתקלות/מחדלים שאירעו בפעילות מבצעית או שיש להסתפק בתשובות כלליות כדוגמת הודעות דובר צה"ל לציבור ?
(תאריך פרסום הסקר: 11/5/2004)
-
נתונים חלקיים שבידי צה"ל מצביעים על 37 התאבדויות חיילים בשנת 2003 בעת שירותם. מהן לדעתך הסיבות או הגורמים לעובדה מצמררת זו?
(תאריך פרסום הסקר: 4/5/2004)
-
כיצד לדעתך על צה"ל "לצ`פר" את החיילים הקרביים והיחידות הלוחמות? האם די בתעודת לוחם ושחרור מוקדם?
(תאריך פרסום הסקר: 24/4/2004)
-
האם לדעתך צה"ל באמצעות חטיבת דובר צה"ל מגיב ענינית ובצורה ראוייה לכתבות העוסקות בחשיפה תקשורתית (לרבות באתרי החדשות באינטרנט) על מחדלים שנתגלו בצה"ל ?
(תאריך פרסום הסקר: 9/4/2004)
-
האם לדעתך יש להשאיר בצה"ל ואף לקדם קצינים אשר היו מעורבים בחשד לכאורה לגרימת מותו של חייל עקב התרשלות ?
(תאריך פרסום הסקר: 26/3/2004)
-
האם לדעתך (חייל/חיילת) חל שינוי כלשהו בתחום כיבוד ושמירת זכויותיך (יחס מפקדים,טיפול רפואי,ת"ש,חופשות, ענישה וכד`) בשירות בצה"ל במהלך ששת החודשים האחרונים?
(תאריך פרסום הסקר: 22/3/2004)
-
לדעת משפטנים יש לבטל סמכות הפרקליט הצבאי הראשי "לתקן" הליך בו נשפט חייל ע"י מפקדו בהליך בלתי חוקי. הטעמים לכך הם כי ממילא לא עושה הפרקליט הצבאי שימוש בסמכותו לבטל לחלוטין הליך בלתי חוקי לפי פניית חיילים אלא אם בית המשפט מאלץ אותו וגם אז הוא "מתקן" ההליך ולא מבטלו, דבר המצביע לכאורה על כי מטרת העמדת החייל לדין גוברת על ערכי הצדק. האם גם לדעתך יש לבטל סמכות זו של הפצ"ר?
(תאריך פרסום הסקר: 16/3/2004)
-
בית המשפט העליון חזר וקבע בחודשים האחרונים כי חופש הביטוי הוא זכות חוקתית כמעט מוחלטת המוקנית לכל אדם ואין פוגעים בה אלא במקרים נדירים. זכות זו מטבעה נפגעת במידת מה בשל היותך חייל . נשאלת השאלה באיזו מידה היא נפגעת והאם הפגיעה לדעתך בזכות זו היא מעבר לנדרש?
(תאריך פרסום הסקר: 9/3/2004)
-
עד כמה לדעתך כחייל/ת ידועות לך ונגישות לעיניך ההוראות, הפקודות והנחיות צה"ל בתחום הנוגע לזכויותיך כגון הרפואה,חופשות ,הדין המשמעתי, ת"ש וכיו"ב?
(תאריך פרסום הסקר: 2/3/2004)
-
צה"ל אינו שבע רצון מקיום גורם חיצוני כמו השדולה בכנסת, גורם מחוץ לצבא ואף אנו ב"הקשב!" הבא לבחון יישום זכויות החיילים בצבא. האם מנסיונך כחייל או הורה לחייל די בפניית החייל הנפגע לגורם במסגרת הצבא כדי שהפגיעה בזכויות החיילים תתוקן?
(תאריך פרסום הסקר: 21/2/2004)
-
ביחידות העורפיות שבהן אין חדרי אוכל או בתפקיד הדורש נסיעות מקבלים חיילים אלה הוצאות עבור ארוחות בסך 24 ש"ח ליום . איך מתמודדים עם הקיצוץ?
(תאריך פרסום הסקר: 15/2/2004)
-
צוות הקשב מתכוון להעלות על סדר היום בשדולה שמוקמת בכנסת למען חיילי צה"ל , נושאים לדיון. מהם לדעתך הנושאים הדחופים ביותר לטיפול מהרשימה הבאה:
(תאריך פרסום הסקר: 13/1/2004)
-
האם לדעתך מוצדק כי עבירה צבאית שניתן לעוברה רק בשירות תגרור רישום פלילי לחייל גם לאחר שחרורו ?
(תאריך פרסום הסקר: 4/1/2004)
-
האם מנסיונך כמי שהיה מעורב באירוע שבו נפגעו חיילים כתוצאה ממה שנראה כמחדל - יושמו המסקנות של ממצאי התחקיר של אותו אירוע ?
(תאריך פרסום הסקר: 27/12/2003)
-
לפני מספר חודשים דווח על חוסר באפודי מגן קרמיים בקרב היחידות הלוחמות באיו"ש ועזה. האם כיום נתקלת עדיין בחוסר זה אתה או מי מיחידתך?
(תאריך פרסום הסקר: 21/12/2003)
-
הבשורה העיקרית בשינוי הצפוי בדין המשמעתי היא הורדת תקופת המחבוש המירבית מ35 ימים ל21 ימים. כמו כן רק קצין שיפוט בדרגת סגן אלוף יוסמך להטיל עונש זה. האם לדעתך שינוי זה יביא לצימצום הפגיעה בחירות החיילים?
(תאריך פרסום הסקר: 10/12/2003)
-
האם הוזהרת ע"י מפקדיך כי פניה שלך לנציב קבילות החיילים או לגורם אחר מחוץ ליחידתך תגרור צעדים נגדך ?
(תאריך פרסום הסקר: 29/11/2003)
-
האם יש לאפשר לחיילות או חניכי קורסים ללא הכשרה מספקת לאייש מחסומים?
(תאריך פרסום הסקר: 24/11/2003)
-
אם אתה נעדר מהבסיס ואילו ניתנה לך הזדמנות לחזור חזרה לבסיס מבלי שתיעצר או תיענש - כיצד הית נוהג?
(תאריך פרסום הסקר: 17/11/2003)
-
היום נודע כי הממשלה תשחרר בעיסקה עם החיזבאללה גם מחבלים שמעורבים ברצח חיילים בלבנון. לדעתך :
(תאריך פרסום הסקר: 10/11/2003)
-
מהו העונש שהוטל עליך בפעם הראשונה בה הועמדת לדין משמעתי בפני מפקדך (לא בשל עבירת נפקדות/עריקות) ?
(תאריך פרסום הסקר: 31/10/2003)
-
האירועים הטרגיים בהם מצאו מותם שלושה חיילים ממארב מחבלים ליד עפרה והפיגוע בבסיס נצרים בשבוע החולף מחייבים:
(תאריך פרסום הסקר: 24/10/2003)
-
מהו לדעתך כחייל , התחום שבו הכי הרבה ליקויים במערכת הצבאית הפוגם בשירות ?
-
כיצד על חיל האויר וצה"ל לנהוג באותם טייסים החתומים על מכתב סרוב לפעול ב"שטחים" ?
-
האם לדעתך מעורבות הורי חיילים בקורה עם ילדיהם בצה"ל תורמת לשירות החייל והאם יש לעודד מעורבות זו?
-
האם ראוי לבטל סמכויות מפקדים לשמש כקציני שיפוט ובמקומם להושיב בדין שופטים מקצועיים או משפטנים ?
-
חוסר באפודי מגן קרמיים בפעילות בשטחים, הביא למותם של חיילים כתוצאה מירי, האחרון הוא סמ"ר עוזיאל ז"ל. האם יש לאפשר למפקדים להורות על יציאתו של חייל לפעילות מבצעית במקומות רבי סיכון ביודעין שאינו ממוגן ?
-
מהם לדעתך הגורמים לנפקדות ועריקות בצה"ל?
-
מהו לדעתך הגורם המשפיע ביותר על מוטיבציית החייל/ת בתקופת השירות בצה"ל ?
-
אם פנית בעבר בקבילה לנציב קבילות חיילים, עד כמה היית שבע רצון מאופן הטיפול בקבילתך ?
-
מהי, לדעתך, הסמכות עליה ניתן לסמוך לבירור האמת באשר לאירוע מותו של חייל באימונים או פעילות מבצעית ?
|
עמוד ראשי |
הצעות לשיפור |
הבהרה משפטית |
תנאי שימוש |
על האתר |
פרסום בהקשב!
עיצוב ופיתוח:
אורן ב.
|
|
|