ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  מרסלו
נושא: תאריך גיוס בפגיע בלימודים
בתאריך: 10/10/2007  22:55

תוכן ההודעה:

שלום, שמי מרסלו.
אני עולה יחסית חדש אבל אני כבר פה שלוש שנים וחצי.
ברגע שהגעתי לארץ התחלתי ללמוד תואר במחשבים.
לפי הבנתי יש חוק שמאפשר לעולה חדש ללמוד תואר ורק אחרי זה לקיים את חובותיו למדינה בצבה. אני הגעתי ללשכת הגיוס וביקשתי לעשות כך. מאז עברו שנים ומלא מלא בורוקרציה. ברגע שרשמו אותי בצבה הייתי רשום לתואר תלת שנתי כי לא בחרתי עדיין מסלול ספציפי. אחרי כמה זמן בחרתי מסלול מסויים של תואר במחשבים ויחד עם מתמטיקה שדורש ארבעה שנים.
במדור עתודה (אני לא עתודאי אבל הם מטפלים גם באנשים כמוני) הודעתי שעברתי מסלול ואיפשרו לי לעשות זאת בתנאי שלא יתווספו סמסטרים, משהו שהוא לא הוגן לדעתי, אבל חשבתי שאעמוד בזה, בגלל המלחמה ובגלל סיבות אחרות בסוף לא הצלחתי ואני נאלץ להתגייס בלי לסיים את התואר.
הגשתי למדור עתודה בקשות רבות, שכוללות המלצות ממרצים בפקולטה ויועצים. המדור ענה בשלילה לכל אחד מהבקשות שלי בלי לתת שום הסבר.
ביחידה אחת שייתכן שאני אשתבץ ניסו לעזור לי, גם בגללי וגם בגלל שיותר נוח להם. מדור עתודה שוב סירב.
יש לי תחושה שהעקשנות הילדותית שהם מראים כלפי כל הבקשות ההגיוניות האלו לא משרתת אף אחד, לא לצבא וגם לא לי. כל הבעיה היא עניין בירוקראטי וגאווה של הסמכויות. בנוסף, יש דריסה של הזכויות שלי וחוסר התחשבות ואכפתיות מוחלט. אני פונה לאתר הזה כדי לנסות לקבל המלצה על דרך פעולה מהיר ודחוף כי התאריך גיוס שלי בקרוב.
אני רוצה לציין שאני מאוד רוצה לשרת בצהל ואני בן אדם ציוני אמיתי. רק שאני חושב לא כדאי לאף אחד שאני אכנס לצה"ל באופן פתאומי בלי לסגור את התקופה הקודמת.

22:55 | 10/10/2007  תאריך גיוס בפגיע בלימודים - מרסלו