נשלחה על ידי:
מר בחור
נושא: שינוי תפקיד בכפייה, עזרה בבקשה...
בתאריך: 17/8/2007 14:01
|
|
|
תוכן ההודעה:
שלום אני חייל שמשרת בקריה בתור סמב"ץ בבור (שזה כבר בעיה אחרת עם הפרסומים האחרונים), יש לי מפקדת מדהימה (סגן) שתמיד מוכנה לעזור ולהקשיב ולעשות הכל בשבילנו הסמבצי"ם, ולה יש מפקד שהוא ההפך המוחלט (רמ"ד=רס"ן), שעובר תפקיד ומקבל העלאה בדרגה ב20/9, עכשיו בלשכה של הרמ"ד והרע"ן שיושבים ביחד, נוצר לאחרונה מחסור בחיילים, התקן שם עומד על 4, הרל"שית משתחררת בעוד חודשיים ופקיד נוסף בעוד 3 חודשים, וישנה פקידה נוספת שבגלל ת´´ש עושה חצי יום (מ7 ועד 2 כשהרל"שית והפקיד עושים שעות של 8-9 עד 5-7), לא מזמן הועזבה פקידה אחרת על ידי הרמ"ד בגלל שהיא עשתה בעיות ולא התאימה אז הם נשארו 3 עם שניים שאוטוטו משתחררים. הם לא צפויים לקבל הקצאות של עובדיים כלליים בחודשים הקרובים על פי השלישות (שני העובדים הכללים האחרונים שהגיעו לא מזמן עברו לשלישות). עכשיו אצלנו בחמ´´ל אנחנו 10 אנשים עם תקן ל11, וסמבצ"ית אחת עומדת להשתחרר בחודש הבא, אחת נוספת באוקטובר בחודש שאחרי, ושנייה בנובמבר. כולנו בחמ"ל בוגרי קורסי מקצועות יסוד: מצפין/מצפינת תקשורת נתונים. שנערכו בבה"ד בצריפין ( שהקורס שעברנו הוא לא של סמבצי"ם אלא קורס שנותן בסיס לתפקיד שאנחנו עושים היום אבל מייעד לתפקיד אחרת, ובשיבוץ שובצנו לתפקיד סמבצי"ם ע"י צרכי היחידה שאליה שובצנו, כמו כן יש לציין שזה נפוץ בעוד יחידות ברחמי צה"ל המעבר הזה ממצפין תקשורת נתונים לסמל מבצעים. ככל הידוע לי ולמפקדתי הישירה, ישנו חוק כזה שאומר שאסור למשוך חייל שמשרת במקצוע שהוא הוכשר אליו לתקפיד אחר שלא דורש קורס, דוגמת פקיד, עובד כללי וכו´. עכשיו זה בדיוק מה שהרמ"ד הולך לעשות, לאחרונה הוא בישר לי שהוא מעוניין שאני יהיה הרל"ש הבא שלו (אני חייל חדש יחסית בחמ"ל ועם זאת מצטיין ובשל כך הגיע ה"קידום" הזה מכיוונו), אני כמובן אמרתי לו שאני לא מעוניין והמפקדת שלי העלתה לו טיעונים למה הוא לא יכול לעשות את זה מבחינה חוקתית אבל זה לא מעניין אותו והוא נורא עקשן ואטום ויש לי הוראה ממנו להתייצב בלשכה ביום שני (צריך לציין שהרלש"ית הנוכחית שלו גם בוגרת הקורס יסוד שאני עשיתי והיא עברה אליו ללכשה לאחר שהיא הגיעה ליחידה מרצון, והוא פשוט שינה לה את השם של התפקיד ורשם לה משק"ית מבצעית, או משהו כזה. ולאחר מכן זה נהפך לרלש"ית. עכשיו יש לי שתי שאלות אליכם: 1. האם הוא יכול לעשות את זה מבחינה חוקתית שלישותית? האם הוא יכול לכפות עליי לשרת במקצוע שהוא המקצוע שעליו צה"ל הוציא עליי כסף כדי שאני אלמד אותו ואשרת בו? ו2. אני מתכנן לבצע את מה שהוא אומר ואז לקבול אותו כיאה לפקודה לא חוקית, עכשיו אם אני קובל אותו האם אני אוכל לחזור לשרת בחמ"ל (אמרו לי שלא ניתן לחזור להיות תחת המפקד שאותו אתה קובל) או שיוציאו אותי מהיחידה לאיזשהו שיבוץ מחדש. כי הנקודה כאן היא שהמפקדת שלי, הסגן היא המפקדת הישירה שלי ולא הוא, אם כי הוא מפקד באופן עקיף כמובן בהיותו הרמ"ד של המדור שאני שייך אליו.
תודה רבה לעונים =)
|
|
|
|
|
|

|
|
|