ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  יאיר
נושא: עילה לקבילה
בתאריך: 26/7/2007  18:25

תוכן ההודעה:

שלום שמי יאיר אני חייל בטייסת מסוקים של חיל האוויר
השבוע ביום שני עד שלישי היה צום תשעה באב
הצום החל מהשעה 19:40 ביום שני והסתיים ביום שלישי בשעה 20:11
במהלך יום שני עבדתי מהשעה 8 בבוקר ועד השעה 5-6 בערב, לאחר מכן אכלתי ארוחת ערב שלפני הצום וחזרתי
לעבודה שעה לאחר מכן.. אותו מפקד שהיה תורן בצוות לילה החזיק אותי בעבודה פיזית בטייסת עד השעה 23:30 בלילה
ולאחר מכן שוחררתי לישון. אותו מפקד ידע שאני בצום אך עדיין לא היה אכפת לו וקיבלתי לעשות עבודות פיזיות כרגיל וגם עבדתי
עד מאוחר ונשארתי מהצוות המצומצם שנשאר עד מאוחר אפילו שאני בצום.
יום למחרת הגעתי לטייסת ב8 בבוקר שוב ליום עבודה .. עבדתי בטייסת עד השעה 12 וחצי עבודות שחלקן גם דורשות עבודה בשמש
עד שהמפקד הישיר שלי היה נחמד ושיחרר אותי לחדר לנוח כי הוא פחד שאני יתעלף והייתי כבר ממש מיובש אם הוא לא היה משחרר אותי
לא יודע לאן הייתי מגיע .. הגעתי לחדר קרוב לשעה אחת בצהריים הלכתי לישון מתוך ידיעה שאם אני לא יושן אני לא יחזיק מעמד עד
סוף הצום בגלל שהגוף שלי היה מאוד צמא.
דבר נוסף חשוב הוא שיצאה פקודה בבסיס שכל מי שצם בתשעה באב יקבל יום בתים שזה בפירוש מנוחה ללא עבודה פיזית

האם זו עילה לקבילה של המפקד ?

ומקרה נוסף שקרה לי,
יום רביעי השבוע עבדנו יום עבודה רגיל 8 בבוקר עד לשעות הערב המאוחרות, 12 בלילה הייתה לנו הזנקה לשחרר מסוקים לכיוון הרצועה
והעבודה נמשכה עד 3 וחצי בלילה לאחר מכן שוחררנו לישון בתקווה שלא יהיו עוד הזנקות וקיבלנו את השעות שינה שלנו ללא שום כל בעיה
לפי הספר כמו שמגיע לנו. הבעיה היא שקמתי היום ב11 בבוקר חזרתי לעבודה בטייסת והמפקד שלי החזיק אותי עד השעה 14:15 בצהריים
ללא ההפסקת אוכל שמגיעה לי מאתמול בערב אפילו שעבדנו עד 3 וחצי בלילה.
אני משרת בראשון לציון בסיס פלמחים ואני גר בצפון ככה שהשאלה שלי אם מפקד יכול לשחרר אותי הביתה בלי לתת לי הפסקת אוכל בהתחשב
בעבודה שאני גר בצפון ויש לי מספר שעות נסיעה הביתה? בשעה 2 בצהריים כבר נסגר החדר אוכל ככה שגם אם הייתי הולך אחרי ששיחרר אותי
לא הייתי יכול לאכול וגם השקם לא עובד בשעות האלה ככה שהייתי צריך לסוע הביתה ללא התנאים שמגיעים לי

האם זו עילה נוספת לקבילה של המפקד ?

18:25 | 26/7/2007  עילה לקבילה - יאיר     
21:44 | 26/7/2007    נראה בהחלט שיש לך עילות לקבילה - מישהו    
00:00 | 27/7/2007       כן אבל במידה והוא "יסגור איתי חשבון" - יאיר    
01:13 | 27/7/2007          יש קו דק בין להקפיד איתך על פקודות לבין להתנכל לך - מישהו    
21:33 | 11/2/2013             קבילה - נריה    
22:17 | 8/11/2007    תקבול להם תצורה - רועי