נשלחה על ידי:
חייל מתוסכל
נושא: נציב קבילות חיילים
בתאריך: 21/8/2006 22:29
|
|
|
תוכן ההודעה:
שלום
אני מנסה לתפוס את קו הייעוץ של נציב קבילות חיילים כבר כשבוע.
או שתפוס אצלהם או שהם פשוט לא עונים. כל הזמן.
אני רוצה לברר אם יש לי על מה לקבול...
אשמח אם תתנו לי מספרים שאתם מכירים של נציב קבילות חיילים או דברים שקשורים לזה, אני לא מוצא אף אחד לדבר איתו. אפילו אי אפשר להשאיר הודעה, באמת שזה מתסכל.
בכל מקרה, אולי תוכלו לעזור לי.
רקע כללי: אני 8 חודשים בצבא, בגדוד לוחם. כרגע אני נהג של קצין בדרגת סא"ל. הוא מגדיר את התפקיד שלי כ"עוזר אישי" שלו. אני חודשיים בתפקיד הזה. יוצא הרבה פעמים שאנחנו בנסיעות ולא מספיקים להגיע לבסיסים בזמני ארוחות אז אנחנו עוצרים במסעדות ודוכני אוכל למשל והוא קונה לי אוכל.
הייתה פעם אחת שכשעצרנו לאכול הוא שאל אותי אם אני מזמין (כלומר אם הארוחה הזאת היא על חשבוני). לא היה לי נעים להגיד לו שבגלל שהמשכורת שלי היא 700 אני לא רוצה לשלם כי זה המון כסף בשבילי. לא אמרתי לו בגלל שהוא המון פעמים משלם עליי. בפעם נוספת הוא ביקש ממני שהוא ישלם על הארוחה ואני אשים טיפ. כהתחמקות אמרתי לו שפשוט אין לי כסף עליי.
כמו כן מאז תחילת המלחמה ועד עכשיו אנחנו בשטח, וכארוחות בוקר וצהריים מביאים לנו לחמניות ומצרכים ואנחנו צריכים להכין לעצמנו. כמעט כל פעם שהוא ראה אותי אוכל הוא אמר לי להכין לו גם. אחרי כמה פעמים, האמרה הפכה מ"תכין לי גם" ל"אני מקווה שאתה מכין גם לעצמך". אמנם היא נאמרה בחצי חיוך, אבל הרגשתי מושפל. ולהכין לו אוכל גם כן גורם לי להרגיש ממש מושפל, כי יש עוד אנשים בסביבה, וזה לא שאין לו זמן להכין לעצמו, אלא הוא פשוט מתעצל. קרו גם מספר פעמים שהיינו בבית והתכוננו ליציאה לכיוון הבסיס והוא אמר לי להכין לנו סנדביצ´ים.
בעקבות כך יש לי כמה שאלות:
-האם מחובתו לדאוג לי לארוחות כשאנחנו לא בקרבת בסיסים צבאיים?
-האם מתפקידי להכין לו אוכל כשהוא מבקש? זו נחשבת פקודה? מותר לו לעשות את זה?
-האם זה לגיטימי שאני אשלם על חלק מסויים מהארוחות? שכן הוא משלם עליי רוב הפעמים. מצד שני הוא מקבל משכורת של בערך פי 20 מהמשכורת שלי.
שאלה נוספת בנושא אחר:
האם הוא יכול לחייב אותי לקחת רגילות רק בזמן שהוא לוקח חופשות? לדוגמה: הוא לוקח חופשה של שבוע ואומר לי שאני ברגילה בשבוע הזה, שכן הוא לא בבסיס ואין לי מה לעשות בבסיס אם הוא לא שם. האם אני יכול, במקום השבוע הזה, לקחת רגילה בזמן אחר, שכן מתאים לי ולתכניות האישיות שלי - או שהוא יכול לחייב אותי לקחת רגילות רק בזמן שהוא לוקח חופשות, בטענה שכשהוא בבסיס הוא צריך אותי איתו כל הזמן כי אני הנהג שלו?
ולבסוף - האם אני צריך לקבול אותו על הדברים הללו? האם יש לי על מה?
תודה רבה וסליחה על האורך :)
|
|
|
|
|
|

|
| 22:29 | 21/8/2006 |
נציב קבילות חיילים - חייל מתוסכל
|
|