ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  שי
נושא: שינוי שעות עבודה
בתאריך: 29/1/2009  21:31

תוכן ההודעה:

שלום,
שמי שי, ואני מדריכה במוזיאון הפלמ"ח (זהו שירותי הצבאי). נתקלתי בבעיה- שבה אינני יודעת את זכויותיי, מה מגיע לי, ומה מעוגן בחוק, ואשמח לקבל עזרה או משוב כלשהו.
במהלך כל מיוני לתפקיד זה, הבהרתי כי הנני צריכה תפקיד קרוב לבית (עקב בעיות ת"ש- משפחה חד הורית, בעיות כלכליות). הובטח לי ממפקדי היחידה (השייכת ישירות למשרד הבטחון) ומראשיה (יחידת המוזיאונים) כי התפקיד הוא "קרוב לבית" ושעות העבודה הן 9 שעות, ובנוסף ימי שישי לסירוגין. כבר אחרי הטירונות הקפדתי להוציא אישור עבודה, והנני עובדת מאז ע"מ לקיים את עצמי ולעזור בבית. שעות העבודה במוזיאון היו אכן מ8:15-17:45, ו4 שעות נוספות בכל שישי שני.
בעיות בירוקרטיות צצו- בקצרה:
כיוון שהמוזיאון מצליח מאד ונערכים בו סיורים רבים, הקצה משרד הביטחון שכר גם לצוות מדריכים אזרחי. אבל כעת, מכאשר אינו שכר האזרחים חורג מן הקצבה (שעות נוספות אשר הובטחו בחוק, חורגות מן הקצבה הכלכלית), המדריכים האזרחיים נאלצים לחזור הבייתה, ועול הקבוצות נופל על המדריכות החיילות.
מה שאומר, שכעת ממוני דורשים ממני להישאר עד 7 בערב, באופן קבוע בכמה ימים באמצע השבוע (וכך נוצר יום עבודה של כמעט 12 שעות). זהו פיתרון קל, כיוון שהחיילות מהוות "כוח עבודה זול" (בעייה זו צצה הרבה ביחידתי, שבה החיילות מבצעות עבודה אזרחית)

מה ניתן לעשות בנושא?
האם ההבטחה לשעות העבודה קבילה בתור חוזה בע"פ?
הממונה שלי טוענת כי אני חיילת, וזוהי פריווילגיה ללכת הבייתה לאחר 9 שעות. האם אני נדרשת להשאר כל כמה שידרש ממני על ידי ממוני האזרחים?
גם הבקשה שלי ללכת לקרייה לבירור העניין נתקלה בסירוב.
מיותר לציין, כי שעות ארוכות שכאלו, הורסות את סיכויי לעבוד מחוץ לשעות הצבא ובכך לעזור בקיום הבית. האם אוכל לפנות למשרד ת"ש בנושא(ידוע למשרד הכל לגביי מצבי הבעייתי)? אישור עבודה פרטית אכן מותנה בחתימת הממונה הישיר, האם אישור זה יכול להתבטל?

ובקיצור, מה עושים?

בתודה מראש, שי.

21:31 | 29/1/2009  שינוי שעות עבודה - שי     
02:59 | 31/1/2009    לשאלתך - 4U    
00:32 | 2/1/2009       תודה - שי