ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ולריה
נושא: זכויות בטירונות
בתאריך: 27/9/2005  13:10

תוכן ההודעה:

חבר שלי התגייס אתמול וסיפר לי על כמה דברים שקרו לו בטירונות עד עכשיו שלא נראים לי הגיוניים כ"כ (אני כבר חיילת משוחררת אז אני מבינה פחות או יותר אבל זה עדיין נשמע לי לא הגיוני):
1. כשחבר שלי התייצב בבקו"ם קצין המיון לא אמר לו לאן הוא מתגייס ואחרי כל תהליך הגיוס (חיסונים, הוצאת חוגר וכו´), חברי פשוט נקרא לאוטובוס ביחד עם שאר המגוייסים, שגם הם לא ידעו לאן הם מגוייסים, ורק באוטובוס נודע להם שהם מגוייסים למשטרה הצבאית. שאלתי היא האם הגיוני שלא נותנים לחייל הזדמנות לערער על גיוסו ובכלל לא מודיעים לו כלום, ובעצם לא משאירים לחיילים ברירה אלא ללכת לאן שמכריחים אותם?
2. לא ניתנה שעת טרום שינה, אלא זמן קצר על מנת להתקלח בלבד. חשבתי שחובה על כל חייל לקבל שעת טרום שינה והוא יכול לעשות בה כרצונו (כמובן, שלא לצאת מהבסיס או משהו כזה, אלא לדבר בטלפון, להתקלח וכו´), האם זאת פגיעה בזכויות החייל אם לא ניתנת לו שעת ט"ש?
3. בנוסף, אם החייל משוחרר לישון בשעה 23:00, האם מפקדיו יכולים לקבוע שעת השקמה ב 04:30 בבוקר? (וזאת כאמור, גם ללא שעת ט"ש) או שחובה עליהם להקציב לחייל לפחות 6 שעות שינה רצופות?
4. שאלה קצת שולית, אבל האם מפקד בטירונות יכול לאסור על חייל ללכת לפינת עישון ולעשן בזמן הפסקה (נניח של 15-20 דקות)?

אודה מאוד אם תוכלו לענות לי, ובנוסף אם תוכלי לומר לי, אם במקרה ויש פגיעה בזכויות החייל למי על החייל לפנות (בהתחשב בעובדה שהוא בטירונות, ולא קל לפנות למפקדים בטירונות)?

13:10 | 27/9/2005  זכויות בטירונות - ולריה     
14:00 | 27/9/2005    לולריה - מושיקו