נשלחה על ידי:
שמואל
נושא: בבקשה תעזרו לי בקשר לזכויותיי בתאריך: 10/6/2005 23:34
תוכן ההודעה:
ראשית כל חבל שלא ידעתי אל האתר הזה לפני שנה כשעוד הייתי חייל.
לפני קצת פחות משנה השתחררתי בשעה טובה מצה"ל, קיבלתי פטור ממילואים היות ואני בעל פרופיל 45 נפשי.
ברצוני להסביר את סיפורי בצה"ל ולקבל מספר תשובות בקשר לזכויות.
במשך שירותי בצבא סבלתי המון מכיוון שמפקדיי היו דורכים עליי חופשי בגלל שאני חייל חלש מבחינה נפשית (אני ביישן ואני לא יודע לדבר).
עברתי המון התעללויות נפשיות מצידם של המפקדים,כגון בכל פעם שהיה חסר מי שישמור ישר היו פונים עליי והיו יודעים שאני לא יודע לעמוד על שלי,ומבחינתם הכל היסתדר כאשר אני הייתי עולה עוד פעם למגדל, גם "חבריי" לעבודה היו יודעים לנצל אותי טוב מאוד.
הייתי רוצה להיתרכז במקרה אחד שקרה חודשיים בלבד לפני השיחרור שלי, אז סבלתי מכאבים בחלק התחתון של גבי ורופא מומחה הפנה אותי לניתוח שהיה אמור להיתבצע ביום שלישי שבועיים אחר כך, ידעתי שאת השבת לפני הניתוח אני סוגר בבסיס ולא היתלוננתי על כך, במשך שבועיים הכנתי את עצמי נפשית לניתוח הזה אבל רק יומיים לפני הניתוח ובדיוק אחרי השבת שסגרתי נודע לישהמפקד שלי הצליח לדחות את הניתוח שלי בשבועיים נוספות מבלי הסכמתי או ששאל אותי בכלל, לא יודע איך הוא הצליח אבל אני כן יודע שהוא בן-אדם חזק אם מלא קשרים בצבא בנוסף לזה הוא קרוב משפחה של אלוף מסויים, וגם פה לא מסתיים הסיפור באותו השבוע הפילו עליי עוד שבת ולכן עשיתי שתי שבתות ברצף.
לפני שאני ישאל את השאלות שלי גם אני רוצה לציין שהיה לי הקלות ת"ש 3 והיה לי בעיות חמורות בבית אבל תמיד נתנו לי לצאת לפחות 3 פעמים בשבוע הביתה, וגם שהניתוח שעשיתי אחריי שבועיים הקנה לי 28 גימלים שזה היה ברור אבל אני חושב שבגלל השבת שעשיתי המפקד דחה את הניתוח.
להלן מספר שאלות:
-האם מפקד יכול לדחות ניתוח של חייל (הניתוח היה בצריפין ולא בבית חולים אזרחי)
-האם חייל יכול לעשות שני שבתות ברצף?
-מאז שהשתחררתי אני חש כעס ומרירות כלפי הצבא דבר שמשפיע עליי בחיי היום יום, לא הצלחתי לשמור על עבודה יותר מחודש, אני שומר מרחק מאנשים, אני מרגיש שעולמי חרב עליי ושמצבי הנפשי מידרדר, בקרוב אני מקווה להתחיל טיפול נפשי, האם אני יכול לטבוע את הצבא על נכות נפשית? האם יש דבר כזה?