נשלחה על ידי:
מיואש כבר..
נושא: בקשר לפרופיל זקוק לתשובה ממש דחופה.. קצת מסורבל..
בתאריך: 15/1/2008 22:48
|
|
|
תוכן ההודעה:
אני נער בערך כבר בן 19.5 עוד לא בצבא, ואני כבר בהיתכתבויות עם הצבא משהו
כמו שנה וחצי והזלזול פשוט מייאש כבר.
כבר בצו הראשון קיבלתי פרופיל 45 רפואי מפאת כמה סעיפים:
1. אסטמה
2. אלרגיה - אבק, פרווה וכו´
3. עיוורון צבעים קל.
4. שבר באף - מחיצה שמאל סתומה ויש לעבור ניתוח (יש הפניה).
4. בעיות גב חמורות- פריצת דיסק (מועמד לניתוח גב, יש מסמכים).
מהיום הראשון נקבע לי פרופיל 45 ללא שום הרהורים או טעיות מצידי. עם הזמן מצב הגב החמיר וככל הנראה משדר לרגל ימין - כאבי בירכיים, כמו-כן התיק הרפואי שלי מלא במסמכים רפואיים שהצטברו עם הזמן על התקפי אסטמה ואלרגיה תכופים מאוד בדיקות ריאות, שבר באף וניתוח שהאלץ לעבור, וגם תלונות על בעיות גב וכאבי בירכיים. כמו-כן ישנה הפניה שמעידה על היותי מועמד לניתוח גב. מאותו צו ראשון אני רק בהתכתבויות עם הצבא שמצידו מזלזל ולא מעיין ברצינות במסמכים שאני שולח - ובכל זאת נקבע לי יום גיוס - וכשהגעתי באותו היום שלחו אותי הביתה מכיוון שאני קצת צולע מכאבי הגב והברך ואמרו שיש לבדוק שוב את התיק.
על כל מקרה העיניינים ממשיכים כך כבר שנה וחצי ואני כבר ממש מיואש, עברתי לשכה ללשכה יותר רצינית (הייתי בבאר-שבע) עקב מעבר דירה ושם שלחו אותי לסיכום פרופיל שבסופו של עניין הרופא אמר לי שזה לא מספיק בשביל שחרור מהצבא ושהדרך היחידה שלי היא לצאת דרך קב"ן ולהרוס לעצמי את החיים כדי שהם יהנו מהספק. אני כבר ממש מיואש, לא רק שאני ממש בקושי מתפקד בבית שלא לדבר על נער בגילי, אני גם צריך להתמודד מול הצבא שלא דופק חשבון לבריאות שלי. אמא שלי התערבה ושלחה כמה מכתבים שאומרים שהיא לא מוכנה לקחת סיכון על הבריאות שלי ושהיא מעוניינית להיפגש עם אדם מוסמך ללבן את העיניינים, אך לא קיבלה שום מענה, וגם ללשכה לא נתנו לה להיכנס.
אני ממש במצב עגום ולא יודע מה לעשות כיוון שגיוס במצב הבריאותי שלי רק יחמיר את מצבי ויסיח את דעתי מטיפול אינטנסיבי במה שבאמת חשוב ולכן אני שוקל את העניין הנפשי למרות שהדבר עלול לפגוע בי בעתיד, אבל אין לי ברירה אחרת די נכנעתי כבר.
השאלה שלי היא מה אני עושה? למה הצבא ממשיך לרצות להחזיק באחד כמוני שמועמד לניתוח גב (שלא בטוח שהעשה מפאת הסיכונים) בעל התקפי אסטמה ואלרגיה תכופים שלא מתפקד? אומנם הקב"ה שלי גבוהה ויש לי תעודת בגרות מעולה, אבל המצב לא מאפשר לי גיוס.
בקיצור אבקש עזרה דחופה מאנשים שמבינים בזה ויכולים לעזור לי כי אני כבר לא יודע מה לעשות ולאן להתקדם, אודה מראש ומצטער על שפיכת הסיפור הארוך הזה.
מחכה לתשובה דחופה ומהירה תודה.
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 23:20 | 15/1/2008 | תשובה - ניר חובש |
|