ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ניר חובש
נושא: תשובה
בתאריך: 12/7/2007  21:26

תוכן ההודעה:

נראה כי יש כאן חריגות מסמכות הן מצד מפקדו של בנך והן מצדו של חובש המרפאה:
1. אסור בתכלית האיסור לקיים מסדר חולים ע"ח שעת ט"ש, ובכלל אין בסמכות המפקד לעכב טיפול רפואי מצד חייל המבקש זאת, קרי עליו להפנותו באותו יום למסדר חובש שאמור להתחיל כבר בשעות הבוקר (משתנה מיחידה ליחידה) אך בשום אופן לא בשעת הט"ש!!!
2.במידה ובנך סיפר לחובש את עברו הרפואי (תאונה וכו´..) על החובש להפנות את בנך לרופא תוך 24 שעות מרגע סיום המפגש עם החובש ולתת לו (לא חובה) הקלות עד ראיית רופא (גם כן למשך 24 שעות בלבד עד ראיית הרופא ולא למשך שלושה ימים). אציין כי לעיתים קיים עומס רב על הרופאים ובעקבות כך, לעיתים, נאלצים הרופאים לדחות חיילים (ע"פ התייעצות עם החובש ושיקול דעתם) מעבר ל24 שעות כפי שכתוב בפקודות חיל הרפואה.
בכל מקרה, כאשר ייפגש בנך עם רופא היחידה (רופא כללי), אין מחוייב הרופא להפנות את בנך לרופא מומחה (אני מאמין שאורטופד במקרה שלנו) אלא ע"פ שיקול דעתו בלבד, אך עם זאת בנך יכול לבקש (ושוב, הרופא לא חייב להפנותו).
בכל מקרה, מצב העומס על המומחים בכלל ועל האורטפדים בפרט הנו גדול ובעל המתנה ממושכת (בדיוק כמו באזרחות).
אני ממליץ לך בטווח המיידי לפנות לקצינת פניות הציבור (טלפון בראש עמוד זה תחת הכותרת "טלפונים חושבים"/ ליצור קשר עם מפקד היחידה ולדווח לו על כך ע"מ שיוכל להתערב בנושא ולזרזו.
בטווח הארוך יותר אני ממליץ להגיש קבילה על המפקד של בנך דרך נציב קבילות החיילים (טלפון באותו מקום- למעלה) אשר מונע ממנו להבדק וכמו כן לקבול גם את החובש על חריגותיו מסמכויותיו.
בהצלחה.

18:46 | 12/7/2007  מניעה להבדק ע"י רופא בבסיס טירונות - אמא של טירון     
21:26 | 12/7/2007    תשובה - ניר חובש    
21:56 | 12/7/2007       תיקון - אמא של טירון    
00:03 | 16/12/2007       מניעה מצד חובש למסדר חולים - הורי טירון    
17:29 | 12/8/2007    תשובה - מנהל הפורום