ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  ניר חובש
נושא: תשובה
בתאריך: 15/10/2007  00:47

תוכן ההודעה:

מניסיוני, מה שאני מצליח להבין מדברייך, מדובר בקשיי נשימה הנובעים מהיסטריה- כך אני משער ע"פ אבחנת הרופאה. בשפה המקצועית זה נקרא "היפרוונטילציה"- נשימות יתר הגורמים לקושי ממשי בנשימה ללא קשר לאסטמה אלא על רקע נפשי שנובע מהיסטריה.
זה מצב טיפוסי לחיילים צעירים (בעיקר בקרב בנות) והוא נובע עקב קשיי הסתגלות למערכת הצבאית.
קשה לי להאמין שהרופאה איימה על בתך בכל שתשלח אותה לקב"ן- כנראה שבתך לא הבינה את כוונותיה של הרופאה- זה הטיפול בבעייה הזו- טיפול נפשי/ או הרגעה ותמיכה בשפה נעימה יותר.
אני לא מכיר את תיקה הרפואי שלך בתך אך אני משער שזו הבעייה וזו אבחנתה של הרופאה.
אני מציע שתדברי עם בתך ותנסי לראות אם אכן היא סובלת מקשיי הסתגלות וסימני מצוקה כלשהם.
במידה וכן- יש להרגיעה ולדבר איתה.
אגב להיפרוונטילציה ישנן תופעות נוספות מלבד קושי בנשימה: סחרחורות, בחילות, הקאות, רעידות, שרירים שנתפסים בעת ההתקף (במיוחד באיזור הפנים והידיים), תחושת נימול (נמלים) באיזורים הפריפריים כמו כפות הידיים הרגליים והשפתיים.
בלי שום קשר גם לווונטולין לעיתים ישנן תופעות של בחילות ורעידות קלות (זה בדר"כ בתחילת השימוש בתרופה או במינון גבוהה ממה שדרוש).
בהצלחה.

23:52 | 13/10/2007  בעיה רפואית - מודאגת     
00:47 | 15/10/2007    תשובה - ניר חובש    
22:27 | 11/5/2007       רק רציתי לציין... - בוריס