ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אורי
נושא: שאלות מסובכות
בתאריך: 9/6/2006  21:56

תוכן ההודעה:

בעיקרון לצבא ממש לא אכפת שחיילים נשפטים על לא עוול בכפם ואין שום פרוצדורה שחייל יכול לדרוש בירור בעניין. אני אומר לך - לא קיים. יש כמובן כל מיני דברים "בכאילו". לדוגמא אם המשפט לא היה תקין טכנית, או הגשת ערעור שאצל הרוב המוחלט של הקצינים מתפרשת כבקשה להחמרה בעונש.

לשאלותיך:
אני ממש לא מכיר איזה נוהל שקובע ששהייה כלשהי בכלא (על סמך דמ"ש כמובן) פוסלת סיווג בטחוני. בכלל החוק קובע חד משמעית - "אין רואים בהחלטתו של קצין שיפוט מעשה בין דין". דהיינו אין שום תוקף להרשעה/זיכוי של קצין שיפוט ברמה המשפטית "האמיתית". הרשעתו לא תוכל לשמש תוקף בהליך משפטי אמיתי (למעט העובדה שבית דין צבאי רשאי להפעיל עונש מחבוש על תנאי, מה שהיה מוסמך לעשות בין כה וכה...)

לגבי החופשה: כלא זה תב"ן (דפוק בז´רגון הצה"לי) ומכאן שלהבנתי הוא צריך לדחות את מועד הרגילה בדיוק כמו דח"ש. כלומר אם ב-1/9 קיבלת 5 ימי כלא וב-10/9 הייתה אמורה להיכנס רגילה אז היא תידחה ל-15, ועד אז תוכל לנצל אותה. כלומר בשום מקרה הכלא לא אמור לגרום לחוסר ניצול רגילה. רצוי לברר את זה עם השלישות שלך.

16:50 | 31/8/2006  כמה שאלות... - סמל א     
21:56 | 9/6/2006    שאלות מסובכות - אורי