ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  4u
נושא: לשאלתך
בתאריך: 5/10/2009  17:15

תוכן ההודעה:

>בהמשך לפנייתך אני מצרף לעזרתך מידע ואפשרויות לברור לשיקולך:
-----------------------------------------------------------------------

> ראשית חשוב לומר שאין לך כלל סיבה לפחד או לחשוש ואין לך סיבה להרגיש אשמה ובטח שלא להתנצל לפקדך, אלה להפך, את לא עושה דבר שבניגוד לנהלים, את לא נפקדת, את לא ממציאה סיבות לקבלת הקלות או גימלים - נראה שהכל מגובה באישורים רפואיים .
---------------

* מדברייך אני מסיק שמי שמאיים זה מפקדך

* מדברייך אני מסיק , שמי שהתנצל והתחרט על התנהגותו הפוגענית היה מפקדך - ונראה שהוא הבין לרגע את גודל הטעות .

* מדברייך אני מסיק , שמפקדך לא התעמק בנושא המקרה הרפואי שלך

* מדברייך אני מסיק שמי שטיל אימה גורם לפחד ומנסה לערער את ביטחונך זה מפקדך

* מדברייך אני מסיק שמפקדך עושה שימוש לרעה בכוחו - נגדך

* מדברייך אני מסיק , שמי שמתנהל בניגוד לפקודות מטכ"ל זה מפקדך

- כל זה פלצנות ולא יותר - על תרשי לו לרגע לזעזע אותך .

> אני מצטט מפנייתך :

"קיבלתי שלושה גימלים במיון לאחר כאבים חזקים , אמי הודיעה למפקד והוא אמר לה שהמט"מ ומפקד הבסיס עצרו לי את כל התהליך של טופס 55 "

* בלי לחשוש, חשוב להתקשר ולשוחח עם מפקד הבסיס והמח"ט ולבדוק לאור הנסיבות הרפואיות שלך עם דברי מפקדך נכונים כשאמר את מה שאמר, יכול להיות שמפקדך לא קיבל אישור לכך, יש סיכוי שמפקד הבסיס והמח"ט בכלל לא יודעים כלום ומי שמושך בחוטים תוך ניצול לרעה ושימוש בשמותייהם של של המח"ט ומפקד הבסיס הוא מפקדך בלבד.

> אפשרות נוספת שחשוב לשקול, להתקשר למפקדך אך טרם השיחה
להכין ולחבר מכשיר הקלטה או mp3 לציטוט השיחה הדבר כשיר לחלוטין, יש אפשרות לשוחח ממכשיר אחד ומהשני להקליט או להעביר
את השיחה לדיבורית ולהקליט.

להתקשר ולחזור על הסיבות למצבך ולקבלת גימלים, ועל חשיבותם -ולשאול את מפקדך מה לדעתו צופן העתיד לגבייך - ולתת לו לדבר ולדבר ולהוציא כמה שיותר איומים, צעקות - מבלי להפריע למהלך ההקלטה. הדבר חשוב מאוד - וישחק לטובתך.
בסיום השיחה לא לגלות שהקלטת אותו שמרי זאת להמשך. מה שכן
תומרי לו שלאור ההתנהלות וההתנהגות כלפייך את שוקלת לפנות לנציב להגיש קבילה. ואת תראי שכל ההתנהגות כלפייך תשתנה ממש לטובה.

> אפשרות נוספת שחשוב לשקול, להתקשר לרופא היחידה ולברר איתו
* את פשר התנהגות מפקדייך כלפייך
* לבקש את התערבותו מול הסגל הבכיר כדי להקל
*לברר איתו מדע ההפניה לקפ"ס לא מאושרת לך כבר 3 שבועות....
ושאת שוקלת לפנות לנציב להגשת קבילה

* צרפתי לך את הנוהל לפניה לקפ"ס (בהמשדך למטה)

>אני מצרף לעזרתך מידע עקיף וישיר בנוגע לפקודות מטכ"ל בנושא פנייתך - ובכלל:
--------------------------

> בקשות, פניות וראיונות :

1. כל חייל זכאי לפנות למפקדו הישיר בכתב או בעל פה.

* אם תשובת המפקד הישיר אינה מניחה את דעתו של החייל הפונה, או שחלפו 24 שעות מרגע הגשת הבקשה והמפקד הישיר טרם השיב לחייל - רשאי החייל לפנות בבקשה בכתב למפקד בדרגה גבוהה יותר, וכן הלאה בדרגי הפיקוד עד לרמטכ"ל. סעיף זה יחול על בקשות בנושאים שבהם לא נקבע נוהל אחר בפקודות הצבא.

* חייל שהגיש בקשה בנושא פרט, ופנייתו לא נענתה בפרק זמן שנקבע כמשך הטיפול המרבי בבקשה, או בתוך 45 יום ממועד הגשת הבקשה (אם לא נקבע פרק זמן מרבי לטיפול בבקשה) - החייל רשאי לפנות ישירות לרשות המטפלת בבקשה שהגיש.

> בקשה להקלה בתנאי שירות :

1. חייל בעל מצוקות כלכליות או סוציאליות של משפחתו ובמקרה בו נדרש סיועו החריג של החייל בבית, רשאי להגיש בקשה להקלות בתנאי שירות.

2.הבקשה להקלה תנאי שירות יש להגיש ע"ג טופס 55 בצרוף מסמכים נדרשים, אותה יבחן מפקד היחידה בדרגת אל"ם, לפחות.

3.במידה ובקשת החייל לא אושרה, הוא רשאי להגיש בקשה חוזרת בחלוף שישה חודשים לפחות ממועד דחיית בקשתו האחרונה, בתנאי והשתנו נתוני היסוד של הבקשה.

4.בנוסף חייל רשאי לערער על כל החלטה שנתקבלה בדבר בקשתו, פעם אחת בלבד, באמצעות רכזת הת"ש ביחידתו.

> שינוי שיבוץ :

1.בקשת שינוי שיבוץ בטופס 55/3 כוללת בקשת העברה, שינוי מקצוע, התנדבות או יציאה לקורס.

2.הבקשה תועבר להמלצת המפקד הישיר ומפקד היחידה. גם אם תיענה היחידה בחיוב לבקשת החייל, יועבר הטופס לטיפול סמכות התגבורת.

3.סמכות התגבורת תבחן את בקשת החייל ותשיב ליחידתו על החלטתה, לא יאוחר מ- 35 ימים מיום הגשת הבקשה.

4.החייל רשאי לערער על ההחלטה באמצעות מכתב לקש"ל יחידתו, במידה וחייל לא נענה לאחר 35 ימים, רשאי לפנות ישירות לסמכות הערעור.

5.חייל רשאי להגיש בקשה חוזרת במידה ויצביע על שינוי נסיבות או שיש בידו מסמכים שלא הוצגו בעבר תוך הדגשה מפורטת שבקשתו הקודמת נדחתה.

6.בקשות החייל לשינוי שיבוץ או שינוי מקצוע מסיבה רפואית או נפשית אינן מטופלות בטופס 55-3, אלא על פי נוהל הקלת ת"ש רפואית או נפשית על-פי פ"מ 31.0116.
---------------------------
*לעזרתך, קראי ועברי על הסעיפים 4. 5. 6. = פעלי בהתאם
למיצוי זכויותייך

>במידה ואת מרגישה שלמרות הנסיונות הטיפול בנושא שלך לא מטופל כנדרש, פני לייעוץ במוקד הנציב, ובהמשך במידה ויש צורך הגישי קבילה

זכותך לפנות בקבילה אל הנציב במישרין וללא התחשבות בדרגתך או בדרגתו או במעמדו של הנקבל. אינך חייב ליידע את מפקדיך או לקבל אישורם להגשת הקבילה.

יש אפשרות לשוחח עם קצין בנציבות ולהתייעץ, אם הנושא עליו מלינים מהווה עילה לקבילה ואם הוא מצוי בתחום סמכות טיפולו של הנציב.
לשם כך עומד לרשותך קו פתוח כמפורט:

טלפון אזרחי: 03-6977433
בכל יום בין השעות 17.30 : 20.00
יום ו´ בין השעות 8.00 : 13.00

נציב קבילות החיילים
פקס 03-6977135
טל´ ענף הפניות 03-6977374

> עוד אפשרות, אני מציע לך להתקשר ולספר הכל במוקד הייעוץ של יוהל"ן , וכדי שיעזרו לך לסגור קצוות בכל הקשור לנושא שלך :
----------------------

>לפניות בנושא סוגיות ייחודיות לחיילות ואפליה מגדרית, עומד לרשותך :
קו פניות במדור פרט / יוהל"ן יועצת הרמטכ"ל לענייני חיילות/ נשים.

מטכ"לי: 0302-9034/8
אזרחי: 03-5699034/8
ניתן לפנות גם בכתב לפקס שמספרו:
מטכ"לי: 0302-9444
אזרחי: 03-5699444

ה"קו הפתוח", 24 שעות ביממה בטלפון מטכ"לי: 0302-1000,
טלפון אזרחי: 03-5691000

> עוד אפשרות לברורים למקרה הצורך- לשיקולך :

מוקד התלונות של חיל הרפואה המזו"ר הינו מוקד ראשון מסוגו בצה"ל לזימון, ביטול ושינוי מועד התורים למרפאות המומחים לחיילי צה"ל ולמתן מידע רפואי ומנהלתי לחיילים ובני משפחותיהם.
---------------

מזו"ר- מוקד זימון תורי ומידע בנושאים רפואיים:

פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-22:00
טלפון : 03-9489999 שלוחות 1,2.
---------------

מוקד התלונות של חיל הרפואה:

פועל בימים א-ה בין השעות 08:00-20:00.
טלפון: 03-9489999 שלוחה 3
פקס: 03-7376348

* תדרשי בנימוס במוקד להבין מדוע את לא מקבלת הפנייה לקפ"ס.

> עוד אפשרות לברורים למקרה הצורך- לשיקולך :

מדור הפיקוח על הדין המשמעתי במפקדת הפרקליט הצבאי הראשי

על פי חוק השיפוט הצבאי התשט"ו-1955, סמכות הפיקוח על הדין המשמעתי בצבא נתונה לפרקליט הצבאי הראשי..

בתלונה או שאלה בקשר להליכי דין משמעתי וסמכות השיפוט, ניתן לפנות אל מדור הפיקוח על הדין המשמעתי בפרקליטות הצבאית
טלפון: 03-9573069
פקס: 03-9573077

> אני מצרף לעזרתך מידע בנוגע לפקודות מטכ"ל בנושא :
טיפול בחייל הנתון במצוקה נפשית :

(ע"פ פ"מ 33.0219, 61.0104 והוראות קרפ"ר 401.005, 401.008)

א. כמצוקה נפשית של חייל ייראה כל אחד מהמקרים האלה:

1 חייל שהתנהגותו מסכנת או עלולה לסכן את עצמו או את סביבתו.

2. בהתנהגותו או בהתבטאויותיו של החייל יש כדי להצביע, בעיני מפקדו או בעיני חבריו, על מצוקה נפשית (כגון: דיכאון המתבטא באדישות כלפי הסביבה, התכנסות החייל בתוך עצמו, שינוי קיצוני בהתנהגותו).

3. כל מקרה אחר הנראה בעיני המפקד כראוי לבירור מיידי של גורמי בריאות הנפש (ברה"ן).

ב. אם התגלו אצל החייל ביטויי מצוקה נפשית, כאמור לעיל, יפעל המפקד כך:

1. המפקד יראיין את החייל מיד.

2. המפקד יפנה את החייל לבדיקת קצין הרפואה היחידתי או למרפאה
המרחבית.

3. סבר הרופא כי יש צורך בכך - יפנה את החייל לבדיקת גורם ברה"ן, על-פי נוהלי ההפניה המפורטים בהוראות קרפ"ר 401.008 ו- 401.005.

ג. אם סבור המפקד שהחייל עלול לנסות לפגוע בעצמו או שהחייל כבר ניסה לעשות כן, יפעל המפקד, בנוסף האמור לעיל, כך:

1. המפקד ימנע מהחייל כל גישה לנשק. לשם כך ימנה המפקד שני חיילים שמתפקידם להשגיח על החייל, לבל יפגע בעצמו או באחרים (להלן: "המשגיחים"). אם על המשגיחיםלשאת נשק בתוקף תפקידם, הם ישאו את הנשק בלי מחסניות, ואת המחסניות ישאובכיסים.

2.מעמד המשגיחים - אם תנאי היחידה מאפשרים זאת, יהיו המשגיחים קצינים או חוגרים בשירות קבע. אם תנאי היחידה אינם מאפשרים זאת, יהיו המשגיחים חיילים בשירות חובה.

ד. חייל הסבור שהוא נזקק לבדיקת גורם ברה"ן, על אף שלא נתגלה בו מצב של מצוקה נפשית, כמפורט בסעיף 2 לעיל, יופנה לטיפול רפואי בהתא לפ"מ 61.0104. ההפניה לגורם ברה"ן תיעשה בהתאם לאמור בהוראת הקרפ"ר 401.005 "נוהל הפניית חיילים לטיפול גורמי בריאות הנפש".

> המלצה, שמרי על כל המידע והטלפונים הנ"ל

מקווה שעזרתי קצת
>בהצלחה<

13:39 | 10/4/2009  מפקד מאיים  - מעיין     
17:15 | 5/10/2009    לשאלתך - 4u    
17:53 | 10/5/2009       תודה רבה - מעיין