ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  4U
נושא: לשאלתך
בתאריך: 14/7/2009  17:46

תוכן ההודעה:

אני קיבלתי תש 7 ואישור לתשלומי משפחה. קיבלתי מסמך בו כתוב שהושרו התשלומים על סך486 ש"ח. התגייסתי ב2-09 אבל לא מפקידים את כסף בבנק. למי אני פונה כי המשקית תש לא עונה לי או אומרת לחכות.
============================================

>בהמשך לפנייתך,אני מצרף לעזרתך מידע ואפשרויות לברור, לשיקולך:

-----------------------------------------------------------------------

> אפשרויות למיצוי זכויותייך :

1).פנה למפקד שלך, שתף אותו, בקש שיוציא מכתב - למשקית ת"ש
ומכתב - למקשל"ר-ענף פרט - רמ"ד תשמ"ש, וזאת כדי לזרז את הנושא, וכמפקד זכותו לדעת מה מעקב ופוגע המימוש זכויותייך.

> בקשות, פניות וראיונות :
* כל חייל זכאי לפנות למפקדו הישיר בכתב או בעל פה.
* אם תשובת המפקד הישיר אינה מניחה את דעתו של החייל הפונה, או שחלפו 24 שעות מרגע הגשת הבקשה והמפקד הישיר טרם השיב לחייל - רשאי החייל לפנות בבקשה בכתב למפקד בדרגה גבוהה יותר, וכן הלאה בדרגי הפיקוד עד לרמטכ"ל. סעיף זה יחול על בקשות בנושאים שבהם לא נקבע נוהל אחר בפקודות הצבא.
* חייל שהגיש בקשה בנושא פרט, ופנייתו לא נענתה בפרק זמן שנקבע כמשך הטיפול המרבי בבקשה, או בתוך 45 יום ממועד הגשת הבקשה (אם לא נקבע פרק זמן מרבי לטיפול בבקשה) - החייל רשאי לפנות ישירות לרשות המטפלת בבקשה שהגיש.
---------

2). פנה למשקית ת"ש או רכזת ת"ש ובקש לקבל לידיך את התזכיר העדכני, בקש שתוציא מכתב/פק´ס למקשל"ר-ענף פרט - רמ"ד תשמ"ש ודאג לקבל העתקים בנוסף תגיד להם שאתה בוחן אפשרות לפנות למפקד היחידה ובהקביל לנציב הקבילות על העיקוב בטיפולך בכל אותו הזמן דאג להקליט את שאלתך ותשובתם זאת כדי להפעיל לחץ בנוגע להבטחות שנתנה לך, דבר שיכול לשמש אותך טוב יותר ברגע של הגשת קבילה לנציב.
---------

3). פנה למשקית ת"ש או רכזת ת"ש ובקש לקבל לידיך את התזכיר העדכני או כל מכתב שמעיד על הטיפול בעיניינך, תגיד להם שאתה צריך זאת כדי להעביר פקס לטיפול נציב הקבילות כדי שיעזור לך
בברור הנושא שנראה שלא מתקדם .

> נסה להעזר בטלפונים הבאים להתקשרות וברור :

> מדור תנאי שירות הקריה ת"א - 03-5699270

> שלישות ראשית רמת גן - 03-6755903 , 03-6755270

> מדור פרט - בעיות ת"ש: 03-7376808

> בכל מקרה, אני מצרף לך מידע נוסף בנוגע לזכויותיך :

> תשלומי משפחה (תשמ"ש)

כחייל זכאי לתשלומי משפחה תוכל לקבל את אפשרויות הסיוע הבאות:
>
מענק תשמ"ש - חייל שהוריו זכאים לתשמ"ש יקבל מענק מידי חודש למשכורתו הצבאית.
>
תווי שי לחג- חייל שהוריו זכאים לתשלומי משפחה יקבל בנוסף לשכר החודשי פעמיים בשנה(בראש השנה ובפסח)תווי שי לחג, הניתנים למימוש בכ-50 רשתות שיווק.
>
מענק אח- חייל שאחיו זכאי לתשמש יקבל מענק תשמ"ש גם הוא ע"פ זכאותו של אחיו מומלץ לאשר את הזכאות עבור האח שנמצא ברמ"פ גבוהה ביותר.
>
מארזי מזון- חיילים שיוכרו כחיילים בודדים, זכאי סיוע וזכאי תשמ"ש יהיו זכאים ל 120 ש"ח מידי חודש לרכישת מוצרי מזון באחד מסניפיו של רשת שופר-סל.

> למקרה הצורך - לשיקולך :

זכותך לפנות בקבילה אל הנציב במישרין וללא התחשבות בדרגתך או בדרגתו או במעמדו של הנקבל. אינך חייב ליידע את מפקדיך או לקבל אישורם להגשת הקבילה.

יש אפשרות לשוחח עם קצין בנציבות ולהתייעץ, אם הנושא עליו מלינים מהווה עילה לקבילה ואם הוא מצוי בתחום סמכות טיפולו של הנציב.
לשם כך עומד לרשותך קו פתוח כמפורט:

טלפון אזרחי: 03-6977433
בכל יום בין השעות 17.30 : 20.00
יום ו´ בין השעות 8.00 : 13.00

נציב קבילות החיילים
פקס 03-6977135
טל´ ענף הפניות 03-6977374

מקווה שעזרתי קצת
>בהצלחהץ

07:59 | 14/7/2009  תש 7 - אלכס     
17:46 | 14/7/2009    לשאלתך - 4U