ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אלרגי
נושא: אני אנסה לעלות על השאלות, מניסיוני.
בתאריך: 9/7/2008  13:14

תוכן ההודעה:

1. ביקור במיון ללא טיפולים חריגים או בדיקות, זה 590 שקל.
אתה יכול לבקש החזר מהצבא, גם אם פנית ביוזמתך, כאשר מדובר במקרים הבאים:
א. מדובר במקרים שיש כיסוי גם לאזרחים, זה מפורט בחוק הבריאות, מקרים כגון שבר, חום גבוהה, תאונת דרכים וכו´
ב. כאשר אין מרפאה ביחידה/רופא זמין, הפניה דחופה.
ג. כאשר יש הפניה מביקור רופא.

לרוב גם אם קרה שהלכת בלי סיבה רצינית, קר"פ לא מאשרים, ואחרי ערעור מאשרים. אבל לא כדאי להתנסות.
2-4. במידה ואתה מתאשפז אזי פנייתך הייתה מוצדקת, כי ביחידה או גורם צבאי אחר לא יכול להחליף אשפוז בית חולים, הטיפול שלך עובר לנציגות ר"מ 2 של בית החולים.
הם אחראים להודיע ליחידה, הם אחראים לטפל בתשלום, אתה מסופח אליהם והם מטפלים בך.
על בית החולים ועליך להודיע לנציגות ר"מ 2 כי אתה חייל וכי אתה מתאשפז.
את מיון זה לא מעניין אם יש כיסוי או אין. הם יטפלו, ובמידה ולא תשלם או תמציא התחייבות זה יעבור למחלקה המשפטית שם יצבור קנסות ואף תביעה משפטית.
במידה והחליטו לאשפזך, סימן שהפניה למיון הייתה מוצדקת.
5. שחרור מאשפוז, יתכן כי עדיין יהיה סיפוח לר"מ 2, שם הם ימשיכו לטפל בך. בכל מקרה, גם רופא יחידה וגם רופא ר"מ 2 אמורים לפעול על פי הנחיות בית החולים, ודעת רופא מומחה. הם יכולים לבחור שלא לעשות כן אך נדיר. כמו כן הם מחוייבים לקבל המלצה רפואית של מיון לפי הוראות קרפ"ר. זה בית חולים לא גוף מוזר והזוי.
כך גם במקרה וניתנים לך גימלים. הם תקפים ומחייבים את מפקדך, שכן הוא מחוייב על פי פקודות מטכ"ל לקבל המלצת רופא. באם הוא חש שיש משהו לא הגיוני או לא בסדר, הוא רשאי לשלוח אותך לרופא צבאי/יחידתי לבירור, אך לא אם ברצונו לבטל את ההמלצות לשם ביטול.
6. אתה רשאי ללכת. אל תשלם במקום. תנסה לקבל התחייבות בעזרת רופא היחידה (זה לא תלוי בו, הוא רק מחליט האם להעביר לקר"פ ורופאים בדר"כ שולחים את זה הלאה לאישור, מדובר בלא מעט כסף) גם אם לא מאשרים ניתן לערער.
7. חד משמעית לא. מפקד לא יכול לשפוט אותך על דבר כזה.
קודם כל על פי חוקי מטכ"ל אתה רשאי לגשת לטיפול רפואי פרטי על חשבונך, המלצות מטפל זה מחייבות את המפקד, עד לבדיקה של רופא יחידה וזה בעיקר בשביל לקבל החזר תשלום. גם הרופא צריך לקבל את זה על פי הוראות קרפ"ר.
המפקד מחוייב לקבל המלצות רופא שכן הוא לא רופא. לכן הוא גם לא יכול לשפוט אותך על פניה לגורם רפואי כלשהו.

מקווה שעניתי לך על כל השאלות.
הפקודה המטכ"לית הרלוונטית היא 610.104, אני מציע שתחפש בקישור הבא באם לא תמצא התייחסות לפניה למיון בפקודה הנ"ל, פקודה מתאימה המתייחסות לפניה למיון.
http://dover.idf.il/IDF/info/information_resources/pkodot/06.htm
שים לב שיש כאן 6 חלקים.

00:40 | 9/4/2008  בעיה רפואית - חייל      
02:24 | 9/4/2008    מהניסיון הדל שלי בנושא: - אלרגי    
10:54 | 9/4/2008       תודה רבה - חייל    
04:54 | 7/9/2008          פנייה למיון - חייל    
13:14 | 9/7/2008             אני אנסה לעלות על השאלות, מניסיוני. - אלרגי    
14:17 | 9/7/2008                לאלרגי, תודה רבה - תודה לך על ההתייחסות המפורטת . - חייל    
21:12 | 9/7/2008                   אין על מה, מנסה לעזור כמה שאפשר. - אלרגי    
02:03 | 8/9/2008                      לאלרגי, ועדה רפואית או בדיקה, מבקש שוב את עזרתך.  - חייל    
09:09 | 9/8/2008                         בכיף, תשובות. - אלרגי    
19:32 | 8/9/2008                            לאלרגי תודה, תור איכילוב - עפולה. - חייל    
22:06 | 9/11/2008                               אני יודע שזה אפשרי כאשר מדובר בחר"פים כי הכל  - אלרגי    
00:43 | 13/9/2008                                  אלרגי תודה רבה, שאלה בנושא ביופסיה  - חייל    
02:49 | 13/9/2008                                     לא עניתי על זה כבר?בכל מקרה תשובות. - אלרגי    
22:45 | 13/9/2008                                        לאלרגי,הרבה תודה, רשמתי-ולקחתי לתשומת ליבי כל פרט - חייל    
20:42 | 14/9/2008                                           קבלת אישור חריג  - גם אני חייל חמוד    
10:24 | 18/9/2008                                              קר"פ פעילה - אלרגי