ניווט מהיר - בחר/י פורום:   הטיפול הרפואי בצה"ל | זכויות חיילים ות"ש | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום הטיפול הרפואי בצה"ל - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אלרגי
נושא: צבא זה מה שאנחנו עושים ממנו. אתה לא אוהב את
בתאריך: 9/5/2008  20:15

תוכן ההודעה:

איך שהדברים מנוהלים?צא לקצונה, צא לקורס מפקדים. תשנה את המצב לדורות הבאים.

הצבא זה משהו שלנו שמנוהל על ידינו, אחינו. וכמו כל בני האדם יש שיקולים נוספים המשפיעים, יש גורם אישיות, ויצרים רעים המשלטתים עלינו כאשר אנו מקבלים כוח. מגרעות האדם ישארו גם אם ובלי הצבא.
בהעדר אנשים טובים יותר, זה מה שנשאר.
בהעדר מערכת תלונות איכותית, והימנעות מהגשת תלונות גם אם היא לא אפקטיבית לא ניתן לבקר ולשפר מערכת.

לשאלתכם, בעניין הפטורים. זה נכון שקצין מרפאה יכול לבטל את הפטור, זה בדיוק מה שאמרתי.
אבל חייל שיש לו פטור מעמידה כי חסרה לו רגל (סתם דוגמא מוגזמת), פטור מבוטל כזה הוא אבסורד.
לכן, במקרים בהם הכוח עולה לראשו של המפקד המרפאה והקומבינות חוגגות, יש את נקח"ל, יש את פניות הציבור של חיל הרפואה, ואחרון ולא הכי חביב יש את סירוב הפקודה.
אני למשל עם פטור קבוע לנעליים פתוחות בעקבות בעיית עור, אם מחר היו מבטלים לי את הפטור, הייתי שם נעליים בדיוק שבוע(על מה שיופיעו תסמינים קשים), ואז מייד מסרב פקודה. כאשר הייתי מגיע למשפט הייתי דורש להישפט בבית דין, שם יש לי סיכויים טובים מאוד לקבל ביקורת חריפה מול הקצין רפואה שביטל לי את הפטור.
כמובן, רק בהנחה שיש לי קייס, כאשר מדובר בפטור שאכן ניתן לי בשל בעיה רפואית ולא משנה עד כמה הבעיה או הפטור חריג. וזאת כאשר יש לי גיבוי מסמכים מלא, צבאי ואזרחי הממליץ ונותן חוות דעת שלא סותרת אותי.
כאשר יש את הדברים האלה ביד, ניתן לטעון שהפקודה, או עצם ביטול הפטור, הינם בלתי חוקיים בעליל היות והם פוגעים בבריאותי.

בוא נקווה ולא נגיע לשם.
לכן, אני ממליץ לכם להקליט את האנשים בעלי הכוח, הם עלולים לפלוט דברים שמאוחר יותר יעזרו לך. תעדו את השיחות השעות והתאריכים, וכן את מהלך הדברים.
כמו כן, אין כמו להוציא מסמך כתוב, הקצין מבטל?אין בעיה שירשום לי בכתב שהוא לא מקבל את המלצת הרופא המומחה הצבאי לפטור X Y, אדרבא, תגיעו גם עם רופא אזרחי בנוסף, שגם את המלצתו הוא לא יקבל. אם הוא מסרב לתת את זה בכתב, שיתן בכתב שהוא מסרב לתת בכתב.
והכי טוב אם כל זה מוקלט, שיחה מתלהמת, ודברים טיפשיים יוצאים מפיהם של המפקדים הסוררים כגון: "אני הקצין, אני יכול לעשות מה שאני רוצה" "אני קובע ולא אתה" "לא מעניין אותי שזה רופא צבאי זה מפריע לתפקיד שלך" וכו´

ד"א, שרות מעולה בפלאפון הוא *90, תתקשרו. זה משתמש בפלאפון כרשמקול, זה שירות מעולה.

19:09 | 9/1/2008  בעיות עם פטורים - בעיות     
19:53 | 9/1/2008    לשאלתך - 4U    
02:10 | 9/2/2008    הוא מחוייב לקבל את זה. - אלרגי    
17:36 | 9/2/2008       שניה לא הבנתי - בעיות    
17:39 | 9/2/2008          לא הבנתי משו - בעיות    
21:16 | 9/2/2008             קודם כל, תסביר למפקד שהוא חייב לקבל את הממלצה - אלרגי    
20:29 | 9/3/2008                אלגרי כנס בבקשה - בעיות    
02:17 | 9/4/2008                   פשוט מאוד, בלי לחץ. - אלרגי    
16:59 | 9/4/2008                      אלרגי אחי כנס בבקשה - בעיות    
16:11 | 9/5/2008                         יכח - סמי    
17:33 | 9/5/2008                            וואלה תאמין לי - בעיות    
20:15 | 9/5/2008                               צבא זה מה שאנחנו עושים ממנו. אתה לא אוהב את  - אלרגי