ניווט מהיר - בחר/י פורום:   שיח מילואימניקים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים

פורום שיח מילואימניקים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  דויד (ציד 1 )
נושא: זה עוד כלום, צה"ל רצה שהתאבד"מוכן להיבדק בפוליגף"
בתאריך: 1/9/2005  08:57

תוכן ההודעה:

למנהל הפורום היקר . . .

הקדמה . . .
בהמשך למכתב ששלחתי לך בדואר האלקטרוני (המכתב מצורף , פשוט חשוב לי שכולם יראו את השאלה שלך והתשובה שלי )
כל כך הרבה לוחמים שילמו בחייהם בגלל שפחדו לחשוף מחדלים , בגלל שפחדו להילחם נגד צה"ל , וכיום אני מבין אותם ,כי לי צה"ל ממרר את החיים כבר 5 שנים , אבל קטן עלי:
א . . .עברתי פציעה קשה בטירונות.
ב . . .עברתי טירונות של חצי שנה.
ג . . .עברתי כלא (בגלל צה"ל הרע).
קטן עלי כיום להיאבק על הצדק שלי

השאלה שלך הייתה :
"מה קרה בשנת 2000 "?.

התשובה שלי . . .
לעיקר תשובה לשאלה שלך : "מה קרה בשנת 2000 "?
לקראת סוף שנת 2000 זומנו "בצווי חירום" לתעסוקה מבצעית בגלל שהיו בחירות ופחדו שהערבים יעשו בלגן אז הכניסו יחידות של" X " לשטחים (X =אסור לי לומר בפורום , אין לי בעיה לומר לכם ב -4 עיניים ) , בקיצור במהלך הפעילות אני נמצא במוצב שכל היום אנחנו יורים בו על ערבים , באמצע הלילה (בסביבות 2 בלילה אני מפטרל ) ורואה את "מפקד המוצב ברוב חוצפתו " משחק שש-בש עם לוחם נוסף , אני ניגש אליו ואומר לו: "אתה מקפל את השש-בש ולא משחק יותר כי הערבים ידפקו לנו את הצורה וכולנו נמות פו ,במידה והם יראו שהלוחמים מזלזלים בשמירה " , המפקד החוצפן הזה עונה לי : "אני לא סם עליך וממשיך לשחק ". (מה לא סם עלי ?מדובר על החיים שלי ושל החברים שלי ועל חוזקו של צה"ל )בקיצור בבוקר אנחנו חוזרים למוצב עם רכב ביטחון וחייל נוסף אומר לי "אתה יודע שאני ראיתי את המפקד הזה ישן במשמרת " (החייל הנוסף היה בעמדה גבוהה יותר ) , אני בשלב הזה פונה למ"פ ואומר לו "שאני ילחם עד הסוף שהמפקד הזה לא יפקד והלחם על כך עד הסוף כי מדובר על חיי אדם " ויוצא לחופשה של יומיים ורושם למ"פ גם מכתב (מוכן לפקסס לך את המכתב ).
בקיצור . . .
המ"פ לא עושה כלום , אני פונה לכל הצבא , נציב קבילות חיילים מזמנים אותי לרעיון מג"ד (יש לי סיכום רעיון מג"ד מה 1 לספטמבר 2001 בו המג"ד רשם בפרוש , ואני מצטט "הלוחם עמד על כך שהמפקד שכשל יסולק " , סוף ציטוט (מוכן לפקסס לך את "סיכום רעיון מג"ד)

מהשלב הזה כמעט כל צמרת צה"ל לקחה חלק בפגיעה בלוחם מצטיין שחשף מחדל שהציל חיים מסמלת הקישור ועד נציב קבילות חיילים , מי ראש מדור מילואים ועד מפקד הבקו"ם "אני מוכנס לכלא ומוצאים אותי על חוסר התאמה"
א . . ."התרגיל של ההכנסה לכלא".
רק אחרי שהלוחם הוכנס לכלא המפקד שכשל מודח . רק בגלל שמפקדי החטיבה עשו ללוחם "תרגיל מאוד יפה" על מנת לנקום בלוחם בגלל שהלוחם נאבק בהם וניצח אותם " המפקד שכשל הודח מתפקיד פיקודי בזכות המאבק של הלוחם ": סמלת הקישור של הלוחם מתקשרת ללוחם ב 9/12/01 ואומרת ללוחם בפרוש : (אחרי שהלוחם שואל אותה עם הוא יכול לא להגיע למילואים כי הוא מתכוון לעבור יחידה וביקש וועדה רפואית , כי מפקדי לא רוצים להעיף את המפקד שכשל וסמלת הקישור מאיימת על הלוחם כל יומיים בטלפון שבגלל המאבק : קבילות , פרקליטות , ועוד . שהם מכניסים את הלוחם לכלא ברגע שהם יוכלו ) , שהלוחם יכול לא להגיע למילואים .אני בתמימותי לא ידעתי שהם עושים לי תרגיל והייתי בטוח שיש חוק שבמידה ולוחם מבקש וועדה רפואית , הוא חייב לקבל "וועדה רפואית " לפני המילואים . בקיצור אני לא מגיע למילואים ומגיע אלי אדם לבית ואומר לי שאני נפקד , אני אומר לו שסמלת הקישור אישרה לי לא להגיע . בקיצור אני מגיע ליחידה אחרי 6 ימים ומוכנס לכלא ל 18 יום "בחיים לא החסרתי יום אחד בצבא " ופתאום אני נכנס לכלא ל 18 יום .
"למען השם " . . .
היכן נשמע דבר כזה שאדם שנפקד 6 ימים (נייצא מיתוך נקודת הנחה שאכן נפקדתי , נייצא מיתוך נקודת הנחה "שלא נאבקתי שהמפקד שישן ושיחק שש-בש לא יפקד" ניצא מיתוך נקודת הנחה שלא הצלתי חיים , בשביל נפקדות של 6 ימים אני צריך לקבל 18 יום בכלא ? . דרך אגב הגעתי אחרי 6 ימים משני טעמים : הראשון היה פיצול ויכולתי לעשות חלק מהמילואים , והדבר החשוב ללחוץ על המפקדים להדיח את המפקד שכשל )
הדבר הכי חמור . . .
אני מבקש להישפט רק "בבית דין צבאי" , אך המפקדים מסרבים. אני נשפט אצל המג"ד , אך אני מסרב להישפט אצל המג"ד ,אז שופטים אותי אצל הסמח"ט אך מסרב גם להישפט בפניו , למרות הכול הוא שופט אותי (יש חוק שאסור לסרב פעמים , פשוט לא ידעתי אותו , אני לא משפטן ) "והאנשים הרעים הללו דופקים לי את הצורה" . היכן נשמע דבר כזה שלוחם שנלחם על חיי חבריו מוכנס לכלא בגלל המאבק?
בנוסף . . .
לפי החוק הייתי חייב להילחם שהמפקד לא יפקד , ואני מצטט :
19. חייל שעבר עבירה כדי להגן על חייו או גופו, או על חייו או גופו של אדם אחר, או על ערך כל שהוא, לא ישמש הדבר, על אף האמור בכל דין אחר, עילה לפטור מאחריות פלילית או למחילת העונש, אם לפי הנסיבות שבהן נעברה העבירה הוא היה חייב להקריב את החיים, הגוף או הערך.
20. צידוק הוא לחייל, אם המעשה שעשה והמהווה עבירה נעשה כדי למנוע מרידה בצבא או המשכתה או כדי למנוע בשעת פעולה קרבית סירוב לקיים פקודה מוסמכת הנוגעת לאותה פעולה או אי קיום פקודה כזאת, ובלבד שאי אפשר היה למנוע אלה בדרך אחרת, ושבעשייתו לא עבר את המידה הדרושה לאותה מטרה.
134. (א) חייל שידע כי חייל אחר זומם או מנסה לעבור עבירה צבאית שענשה עולה על שלוש שנים מאסר, ולא פעל באופן סביר כדי למנוע את עשייתה או השלמתה, דינו

לסיכום החלק הזה . . .
מי שהכניס אותי לכלא זה הסמח"ט ששנתיים לפני כן "שיבח אותי ליד כל הלוחמים על כך שנכנסתי למטבח בוער"(וקיבלתי תעודת הוקרה לרמטכ"ל על כך ). אני אומר לו אחרי המשפט :"אתה לא מתבייש להכניס אותי לכלא , הרי בזכותי אתה לא בכלא , עם לא הייתי מסכן את חיי והמטבח היה מתפוצץ אז כל המוצב היה נמחק וכל הלוחמים היו נהרגים ואתה הייתה יושב בכלא כל החיים " , והסמח"ט עונה לי :"אין לי בריירה אתה נאבק בנו במידה ותפסיק להאבק שהמפקד שכשל לא יפקד יותר אתה לא הולך לכלא" , אני אומר לו " אבל מדובר פו על החיים שלנו " הוא אומר לי תחליט (לפני המשפט הייתה לו שיחה והוא ניסה לשכנע אותי להפסיק את המאבק , מוכן להיבדק בפוליגרף על כך כי זה לא חוקי שלפני המשפט הסמח"ט מנסה לשכנע לוחם להפסיק את המאבק שלו להצלת חיים).

ב. . .אנשי חטיבה שלי ניסו לגרום ללוחם ל להתאבד (מוכן להיבדק בפוליגרף ) .
אחרי המשפט , "אחרי שעולמי חרב עלי" כי :
א . . . הוכנסתי לכלא ל 18 יום ולא היה לי משפט הוגן אני מוכנס לחדר , חייל שמעולם לא ראיתי
נכנס לחדר (ואני בגדוד הזה מעל 15 שנה ) , משאיר נשק עם מחסנית ויוצא מהחדר ,
כרי , מפקדי החטיבה שלי רוצים שאני אקח את הנשק והתאבד.
ב . . .בגלל הפציעה בשנת 1988 כל מילואים הייתי מתפוצץ מכאבים כי גופי פיתח אלרגיות
חריפות לשמנים ואבק והתפקיד של אני כל היום הכלי שיש בו המון שמנים , דלקים ואבק.
ג . . .לעולם לא החסרתי יום מילואים אחד.
ד . . .שנה לפני כן אני כמעט מעבד את חיי (נכנסתי למטבח בוער וכמעט התפוצצתי שם ) רק על
מנת להציל את חברי לנשק , והצבא בה ברוב חוצפתו ורוצה שאני התאבד .
נשאלות מספר שאלות :
1) כל בר דעת מבין שמטרת מפקדי החטיבה שלי שאני אקח את הנשק ואסיים את חיי.
2) מפקדי נתנו לי "את כל הכלים להתאבד" : משפט לא הוגן , כלא , השאירו נשק ומחסנית
מלאה אחרי המשפט "אחרי שעולמי חרב עלי ".
3) מדוע אחרי המשפט "אחרי שעולמי חרב עלי "מפקדי שלחו חייל שישאיר נשק עם מחסנית
מלאה בתוך הנשק ויצא מהחדר וישאיר את הנשק לבד ?

ג. . . סא"ל מנציב קבילות חיילים צוחק על הלוחם שהוא לקוי למידה(יש לי
התנצלות שלו בכתב , אשמח להעביר לכם את ההתנצלות )

ד . . .קצין שלישות חטיבתי : צוחק על הלוחם שהוא לקווי למידה , אומר לסמלת
הקישור לא לדבר על הלוחם (קצין השלישות החטיבתי התנצל ב 15/5/02 ,
יש לי התנצלות שלו מנציב קבילות חיילים)

ה . . .סמלת הקישור מנסה לגנוב ללוחם כסף , משפילה את הלוחם , מעלילה על
הלוחם עלילות , מטרידה את הלוחם בטלפון בימים ובלילות (מוכן לשלוח
לכם הכול בפקס).

ו . . . ראש מדור מילואים(סא"ל , נפגשנו ב 26/12/04 ) עושה ללוחם תרגיל , היא
אומרת ללוחם שהוא יהיה במאגר של הבקו"ם , אך הלוחם עף על חוסר
התאמה" (יש לי את זה כתוב מנציב קבילות חיילים , אשמח לפקסס לכם )

ז . . . מפקדי החטיבה עושים ללוחם עוד תרגיל מסריח , הם אומרים ללוחם להגיע
"לוועדת מיון ושיבוץ" אך בפועל זאת "וועדת מיצוי "( יש לי את זה כתוב).
החמור מכול 1. . .
מובטח ללוחם שהוא נשאר בצבא , אך הלוחם אף על "חוסר התאמה"
החמור מכל 2 . . .
המח"ט בכלל לא נוכח בוועדה (הגעתי לוועדה אחרי שהובטח לי על ידי
הסמח"ט (יש לי את זה מתועד) מספר ימים לפני הוועדה שהמח"ט יהיה
נוכח בוועדה )
החמור מכל 3 . . .
מי שנוכח בוועדה זאת ראש מדור מילואים שמצדיקה את המאבק שלי , אך
מפקד הבקו"ם מקבל את העמדה של המח"ט שבכלל לא היה נוכח בוועדה ."
הכול מכור פו " , אבל אני לא מודאג אני אנצח ובגדול כי אני צודק
בנוסף . .
עם הייתי יודע שזאת "וועדת מצוי בכלל לא הייתי מגיע , יש הייתי הולך
לבית משפט .

לסיכום
א . . .אני בכלל לא דואג , תראו שאני אנצח בגדול , "כי אני צודק " , והצדק תמיד מנצח.
ב . . .נלחמתי מלחמה שכל לוחם חייב להילחם "הצלתי את חיי חברי לנשק".
ג . . .כל חיי הייתי לוחם מצטיין(13 שנה) , זה לא ייתכן "שפתאום" אני "לא מתאים לשרות".
ד . . .היום זה אני , מחר זה אתם ולא מגיע לנו "ללוחמים שהם נכי צה"ל" לעבור השפלות .
ה . . .כל כך הרבה לוחמים שילמו בחייהם בגלל רשלנות מפקדים , ואני לא מוכן שבגלל שאנחנו
"הלוחמים" מפחדים "מכמה פקידים" נמות , הרי :לא פחדנו ממחבלים בלבנון , לא פחדנו
ממחבלים באינטיפאדות , אז איזה פקיד שיושב בקריה יפחיד אותנו ? לא יהיה כדבר הזה
"כל עוד אני חיי" .

בברכה : דויד

נ.ב 1 . . .

לעולם לא ידעתי שלצה"ל יש מדיניות של "לחסל את לוחמיו/חייליו דרך מלחמה פסיכולוגית והשארת כלי משחית על מנת שהלוחם/חייל יתרגם את הלחץ הפסיכולוגי הזה להתאבדות" (במידה ויש יחידות כאלו לצה"ל) עד מה שקרה איתי לפני המקרה , הייתי בטוח שלצה"ל יש יחידות חיסול (כי לכל צבא יש יחידות חיסול . כי אני מכיר את היחידות הללו מקרוב, עבדתי איתן המון בשטחים ובלבנון , פשוט אני לוחם קרבי ומכיר את היחידות הללו מקרוב + יש המון פרסומים בתקשורת על היחידות הללו ) רק נגד ערבים , בחלומות הכי שחורים שלי לא תיארתי לעצמי שיש לצה"ל " יחידות פסיכולוגיות שתפקידן לגרום ללוחמים/חיילים להתאבד"(במידה ויש יחידות כאלו לצה"ל). אך כיום אני מאמין לצערי הרב "כי חויתי זאת על בשרי"
יודע על בשרי ש. . .
א . . .
בטוח כיום כמעט במיליון אחוז (מוכן להיבדק בפוליגרף )שכנראה לצה"ל יש יחידות פסיכולוגים שתפקידם לגרום לחיילים להתאבד,הרי זה לא ייתכן שצה"ל לא יאפשר לי להישפט בבית דין צבאי , זה לא ייתכן שלוחם שלעולם לא החסיר יום אחד יוכנס לכלא ל-18 יום כי הוא נאבק שמפקד שישן לא יפקד יותר , שסמלת הקישור אומרת ללוחם לא להגיע למילואים , ועוד.
הרי מישהו אמר :
א 1 ) . . .לסמלת הקישור לומר ללוחם לא להגיע למילואים.
א 2 ) . . .לחייל להשאיר נשק ומכסנית מלאה אחרי המשפט שלי.

ב . . .
הרי לא סתם מתאבדים בצה"ל כל חודש כ-5 חיילים כיום מאמין במיליון אחוז "שיש יד מכוונת".

נ.ב 2 . . .
אשמח לקבל תגובות של עוד לוחמים/חיילים שגם נתקלו במצב דומה לשלי (משפט לא הוגן , לחץ פסיכולוגי + השארת נשק ומכסנית ללא השגחה , ועוד)
d_saiag@netvision.net.il

נ.ב 3 . . .
פניתי לראש אגף כוח אדם והוא אמר לי שאני לא יוצא על "חוסר התאמה", אלא בגלל "קיצוצים ", שזה מבחינתי לא הגיוני כי הצבא השקיע בי עד היום מיליוני דולרים (להכשיר לוחם בתפקיד שלי עולה למשלם המיסים מיליוני דולרים ), כמובן שאני דוחה את הטענות הללו (מוכן לפקסס לכם ) , והסיבה שהודחתי היא בגלל המאבק "שמפקד שישן ושיחק שש-בש בצווי חירום לא יפקד" , ותראו שאני אנצח כי כבר "הצבא התחיל להתקפל :
א . . .בהתחלה מפקד הבקו"ם הוציא אותי על "חוסר התאמה".(מוכן לפקסס
לכם את המכתב)
ב . . .כיום הצבא התקפל "ושוחררתי" בגלל "קיצוצים " אבל אני יודע , אתם
יודעים והכי חשוב "הצדק יודע" שזה "שטויות במיץ עגבניות" , והצבא רק
מפסיד שאני לא עושה מילואים , כי הצבא צריך להוציא עוד מיליוני דולרים
על מנת להכשיר לוחם נוסף , "אז למען השם" , היכן החיסון פו ?.

נ.ב. 4 . . .
מבחינתי במידה ובגלל המאבק שלי צה"ל "יסגור את היחידות שתפקידם לגרום לחיילים להתאבד" (במידה ויש יחידות כאלו לצה"ל), אז הרווחתי , "הצלתי חיים של עשרות חיילים בשנה".

נ.ב 5 . .
אשמח לקבל תגובות (לטוב ולרע)
ב d_saiag@netvision.net.il

דויד

23:34 | 23/8/2005  התעללות הצבא בלוחם מצטיין שחשף מחדל - ציד 1     
17:28 | 29/8/2005    וואו, הדברים שאתה מתאר אכן קשים ביותר - מנהל הפורום    
08:57 | 1/9/2005       זה עוד כלום, צה"ל רצה שהתאבד"מוכן להיבדק בפוליגף" - דויד (ציד 1 )    
18:44 | 9/6/2005          תראה... - מישהו    
10:18 | 9/8/2005             א.נ , תודה רבה ואני הנצח בגדול למען כל לוחמי צה"ל - דויד    
10:29 | 9/8/2005             הפרקליט החליט להחזיר ליחידה שלי  - דויד    
15:09 | 9/11/2005             איפו יכול להשיג את החוק שדיברתה עליו? - דויד    
19:49 | 9/11/2005                הנה הפקודה שרציתה - מושיקו    
06:44 | 13/9/2005                   למושיקו היקר , מלחמתי היא מלחמתם של כל החיילים. - ציד 1 (דויד)    
08:27 | 14/9/2005                   למושיקו היקר צריך עזרה באיתור חוק מסויים  - דויד    
07:44 | 19/9/2005                      ראה כאן באתר במאמרי מערכת את הפקודות החשובות - מאיר    
17:55 | 19/9/2005                         תודה רבה למאיר היקר - דויד    
15:13 | 23/4/2006    קראתי רק עכשיו את הפרטים... מקווה שבזמן שעבר .... - אורנה    
11:31 | 8/5/2006       לאורנה היקרה - אלמוני