ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  חייל
נושא: מפקד מחוייב להמלצה רפואית. כדי להקל עליך...
בתאריך: 27/7/2005  19:52

תוכן ההודעה:

במקרה שלי לא מדובר במפקד הישיר שלי אך כדי להבין את המצב יש לראות את כל התמונה. ההמלצה הרפואית כן מכובדת מבחינת שמירות, לכן עלי להגיע ביום שישי בבוקר ולחזור הביתה בצהריים. ביום שישי אני בעצם מבצע את העבודה הרגילה שלי, אך שאר חיילי היחידה אינם מגיעים בימי שישי.
התמונה הכללית נראת כך ש:
חלק א: לפני מספר חודשים התקבל נוהל הנ"ל בגלל שביחידה ישנם חלק מחיילים אשר בעלי פטורים שמונעים מהם לבצע תורנויות לילה. כדי למנוע התפשטות התופעה החליט מפקד היחידה (יכול להיות שלא ביוזמתו) להנהיג נוהל על פיו כל מי שבעל פטור שמונע ממנו לבצע תורנות לילה יבצע פקידה תורנית או מחוייב להגיע ביום שישי (אלה שלא יכולים לבצע פקידה תורנית כמובן מחוייבים להגיע ביום שישי - כמוני).
חלק ב: ביחידתי ישנם לפחות בערך 5-7 חיילים שהיו אמורים לבוא בימי שישי, אך מה שקרה בפועל זה שמפקדים תורנים בעצם קיבלו רק 3 שמות החיילים שיש לבדוק אם הגיעו או לא (אחד מהם זה אני, השני כן היה מגיע אך נכון לעכשיו עזב את היחידה, שלישי בתהליכים לעזוב יחידה לכן נכון לעכשיו אני היחיד שמחוייב להגיע). מי שאחראי למתן שמות זהו הרס"ר.
מכן אני אישית מסיק ש: מצד אחד מפקד היחידה קבע "כלי" מסויים, מצד שני "המשתמש הסופי" זהו הרס"ר.
ישנו עוד דבר זה שחייל שהזכרתי אותו כ"שלישי" ואני, אנו מאותה מחלקה ושנינו "החיילים הבעיתיים" מבחינת הרס"ר (אני מדגיש מבחינת רס"ר ולא המפקד הישיר שלנו או שאר המפקדים).
עכשיו יש לכם פחות או יותר מצב הכללי, תענו לי בבקשה אני צריך את הייעוץ שלכם.
תודה מראש.

23:15 | 26/7/2005  בירור חוקיות הפקודה - חייל     
00:23 | 27/7/2005    חוקיות פקודה - צוות הקשב    
19:52 | 27/7/2005       מפקד מחוייב להמלצה רפואית. כדי להקל עליך... - חייל    
10:54 | 28/7/2005          לחייל - מושיקו    
17:41 | 28/7/2005             למושיקו - חייל