ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  דניאל
נושא: שיבוצים וקורסים
בתאריך: 5/8/2007  14:42

תוכן ההודעה:

יש לי שתי שאלות הקשורות לשיבוצים וקורסים בצבא.

א) הוריי ירדו מהארץ כחודש לאחר גיוסי, וכרגע אני מתקיים כבר כחודשיים על משכורת צבאית של טוראי רגיל וחסכונות שהיו לי, כולל תשלומי חובות ודירה, קיים קושי מבחינת ההורים להוציא מסמכים הדרושים להשלמת מתן סטטוס חייל בודד בן יורדים. בנוסף לכך, נשאר עלי עול של סגירת דירה, מעבר לדירה אחרת וארגונים לוגיסטיים נוספים.
עם כל זה, אבי לקה בשטף דם במוחו, ומאושפז בביה"ח בחו"ל ( כל המשפחה שלי עכשיו גרים באירלנד).
מחיל האוויר העדיפו להעיף אותי בגלל הבעיות האלו, ואמרו שיתנו לי בשיבוץ החדש חופשה מיוחדת לעבוד, ואולי גם לבקר את ההורים בגלל מצבי. כשהגעתי לבקו"ם, בלי הרבה דיבורים שלחו אותי לחיל החימוש ולא הקשיבו לשום דבר.
בחיל החימוש אמרו לי שאני חייב לשרת בקורס, ובקורס אני מיוחדות, יציאות על ת"ש או כל דבר אחר.
יש לי אפשרות כלשהי לצאת ממסגרת מעיקה של קורס לפחות זמנית, עד שאפתור את כל הבעיות הקשורות לשינוי בחיי ולבעיות הבריאותיות של אבי?

ב) השאלה הזו בעצם נובעת מעצם חובתי לשרת בקורס. בגלל שהוציאו אותי מחיל האוויר, הגעתי לחיל החימוש. אמרו לי שחייבים לשבץ אותי לקורס אלק´ בגלל שלמדתי את המקצוע. אמירה זו בעצם היוותה שקר, מכיוון שאף לא אחד מהקורסים הנפתחים לי בבה"ד 20 לא כולל אלק´. וכל הקורסים ברמה נמוכה מאוד. יש לי קב"א 54, תעודה עם ציונים מאוד גבוהים, ובנוסף לזה קורס של מספר שנים שעשיתי מחוץ לבי"ס בפיתוח תוכנה, מולטימדיה, ועיצוב ופיתוח אתרים... אני מרגיש שנפילתי לחיל החימוש והקורסים שנפתחים אלי לא ימצו את הפוטנציאל שלי לשירות מעניין ומאתגר. האם יש לי אפשרות כלשהי לבקש העברה לחיל אחר בשביל קורס יותר איכותי?

תודה מראש,
דניאל

14:42 | 5/8/2007  שיבוצים וקורסים - דניאל     
12:06 | 29/5/2007    יש למישהו תשובה?! - דניאל