נשלחה על ידי: רויטללוי נושא: טיפול רפואי בחו"ל+טיפול ת"ש בתאריך: 3/5/2007 23:29
תוכן ההודעה:
הסיפור שלי קצת מסובך וארוך ...
אבי מתגורר בחו"ל מזה 10 שנים עפי זכויותי כחיילת מגיע לי כ21 יום מיוחדת פעם בשנה כדי לטוס אל אבי ולהתראות עימו...אבי מתגורר בארה"ב כל כיוון טיסה זה קרוב ל17 שעות מה שלוקח לי קרוב ל4 ימים שמתבזבזים כיביכול רק על טיסות ..מה שיוצא לי לראות את אבי רק 17 יום ולא 21 .
כשהסברתי את טענתי לקצינת התש שלי היא הסבירה לי שאני יכולה להאריך את שהותי בח"ול ע"י דח"ש .
שלחתי טופס לדח"ש חתום ע"י מפקד ישיר ומפקד חטיבה והבקשה נדחתה בטענה שלראות את אבי זה לא סיבה מספיק מוצדקת לדח"ש.
קיבלתי את הדחיה אומנם בעצב רב אבל העדפתי לקחת את מה שיש מאשר לא לקחת בכלל .
בזמן שהותי בחו"ל חליתי בדלקת אוזנים חריפה והייתי מרותקת למיטה 4 ימים עם חום גבוה ..כשהרופא שמע שעליי לטוס חזרה לארץ בקרוב הוא אסר עליי לטוס ב10 ימים הקרובים עד שהדלקת תעבור ואוזני ירפאו מחשש לפגיעה בעור התוף ..באותו היום הרמתי טלפון למפקד שינסה לברר מה קורה ואיך מגלגלים את העניין הלאה ..לאחר יום הוא חזר אליי בתשובה שאין מה לעשות ואני חיבת לחזור ...אבי התעקש שאני לא חוזרת כי אני עלולה לעשות לעצמי נזק בלתי הפיך שיכול להגרר לבעיות בשמיעה ודיבר עם מפקדי בשנית .. המפקד אמר לאבי שהוא יברר את העניין יותר לעומק עם השלישות של היחידה ויחזור אליי עם תשובה ...לאחר ששלישות היחידה שלי בדקו את העניין לעומק הם ביקשו שאפקסס להם את האישור מהרופא שבאמת אוסר עליי לטוס ונאמר לי במילים האלה "שלחי את הטפסים וזה יסתדר " בלי להזכיר שום מילה על נפקדות או משהו בסיגנון
שלחתי את הטפסים ונשארתי בחו"ל מעבר לזמן שהוקצב לי להיות שם (7 ימים מעל מה שאושר לי בתחילה ) כשחזרתי לארץ ולבסיס כמובן נודע לי שהאישורים האלה לא נחשבים כ"גימלים " בטענה שרופא צבאי לא בדק אותי אלא רופא אזרחי ושעלי להגיש שוב בקשה לדח"ש או להשפט על נפקדות
לאחר ויכוחים רבים החלטתי לחתום שוב על דח"ש ..הדח"ש עבר את אישור מפקדי האישי .. אך שהדבר הוצג בפני מפקד היחידה בטענה" שניסיתי לדפוק את המערכת כביכול ושלא באמת הייתי חולה אלא רק רציתי להשאר בחו"ל עוד כמה ימים ושהכל שקר והצגה אחת שלמה " - ולכן מפקד היחידה לא אישר לי את הדחש ועכשיו רוצים להעלות אותי למשפט על נפקדות
יש לי כמה שאלות בנושא :
1 - האם מותר לו להעלות אותי למשפט למרות שקצינת התש אישרה לי בתחילה להשאר בחוללאחר שהראתי לה את האישור מהרופא ולא הודיעה לי שאם אני לא אחזור בזמן זה נפקדות ?
2- אם אני נמצאת במקום שאין בו שירות רפואי צבאי האם אישור מרופא אזרחי אינו תקף לצבא ?
3- איזה עונש אני עלולה לקבל על 7 נפקדות חול
אשמח מאוד אם תוכל לענות לתשובתי במהרה
בתודה רויטל לוי