ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  שיר אהבה
נושא: עדכונים
בתאריך: 13/9/2005  18:25

תוכן ההודעה:

קודם כל לפרטים בבקשה למי שלא מעודכן:אחותי התגייסה למודיעין שדה
( ביסלמ"ש)לתפקיד של תצפיתנית. צה"ל לא נתן לה כל אופציה אחרת והיא קיבלה את הקורס בבקו"ם , מכיוון שטענו שיש לה " קב"א גבוהה מדי " לקורסים אחרים. מתחילת הגיוס היא עברה התנכלויות מהסגל כנראה על רקע זה, שענתה מדי פעם למפקדות.ההתעמרות בה הגיעה למצב בו המפקדות לא הרשו לה ( ורק לה ) לצחוק באוהל בשעת ת"ש ( שזו שעה בה מותר לעשות הכל, מעין שעה חופשית ) אמרו לה שהיא נמאסה על כולם בבסיס והלוואי שתעזוב, וכן המקרה הגרוע מכל אירע בחדר האוכל עת "העיזה" להוציא מילה ( אסור לדבר בחדר האוכל כי זה מפריע לסגל שאוכל )או אז המפקדת ביקשה ממנה למצוא עונש מקורי. אחותי הציעה לתלות שלט בחדר האוכל " אין משיחין בשעת הסעודה " כך יראו וייראו כולם וידעו שאסור לדבר בחדר האוכל. משסיימה להכין את השלט אמרה לה המפקדת- את יודעת מה? יש לי רעיון יותר טוב , תתלי אותו על עצמך. משטענה כי היא מרגישה מושפלת המפקדת אמרה לה שהיא מסרבת פקודה, וכך הסתובבה עם השלט חצי יום בבסיס. לקראת אחה"צ ראה אותה אחד הסמלים וביקש ממנה להסיר את השלט מכיוון שזו השפלה. אותה מפקדת כעסה שהיא ללא השלט וביקשה ממנה לכתוב מאה סיבות "למה אני חוצפנית". זה הסיפור בגדול.
ועכשיו לתגובתנו:
1. פנינו למפקדת הישירה בבקשה להעביר את אחותי בסיס בשל ההשפלה שהיא חשה- לא נענינו על מספר הודעות
2. פנינו במקביל לקצין העיר ביקשנו את הטל של מפקד הבסיס כדי לספר לו על המקרה ולבקש העברה- לאחר איומים צעקות ובלאגן קיבלנו את הטלפון של ראש לישכתו חייל בדרגת רב"ט
3. ניסינו לדבר עם ראש הבסיס אולם נענינו בכך שיש בצבא היררכיה וקודם יעבירו אותנו למפקד בדרגה נמוכה יותר - הצלחנו לחלץ מהם שמפקד הבסיס פשוט אינו מעוניין לדבר איתנו
4 פנינו הן לקצינת פניות הציבור- עד היום אין תגובה
והן לנציב קבילות חיילים- העביר את הטיפול לקפ"צ כי אין כפל חקירות בצה"ל
5. לאחר שאחותי " הודחה" מן הקורס והבהירו לה שאין הם מתכוונים להעבירה בסיס, כלומר היא תמשיך עד סוף השירות לשרת לצד המפקדת המתעללת- פנינו לתוכניתו של גבי גזית כאשר בזמן השידור נכנסה כרמלה מנשה והאירה גם היא מניסיונה. תגובת דובר צה"ל :"החיילת בחרה את העונש לעצמה" (| ואני שואלת ואם היפותטית זה היה נכון, וזה לא נכון, האם חייל שעובר על חוקי מטכ"ל וכל הבסיס והסגל צופים בו עושה כך- נותנים לו לעבור על אותם חוקים )
6. התוצאה:תוך מספר שעות העבירו את אחותי מן הבסיס, כלומר מה שעשו היה העברת הבעיה, שהיא אחותי, במקום לטפל במפקדת המתעללת שנשארה באותו תפקיד. כמה צפוי.
7. בתיק האישי , כלומר במחשב, מופיעים כל "מעלליה" של אחותימנקודת הראות של הצבא, ולכן למרות שיש לה קב"א מאוד גבוהה- היא שובצה לתפקיד מאוד נחות: פקידת כוח אדם בשטחים.
סתמו לנו את הפה יפה יפה.
אני רוצה להודות לכולכם על התגובות, ולתוכניתו של גבי גזית, וכרמלה מנשה המופלאים.

18:25 | 13/9/2005  עדכונים - שיר אהבה     
19:08 | 13/9/2005    למה אני לא מופתע - מושיקו