ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  מישי מתוסכלת
נושא: אחריות על ציוד
בתאריך: 16/6/2005  23:02

תוכן ההודעה:

אני קצינת מחשוב ביחידה, ויש מעליי רמ"ד מחשוב.
הקצינה שלפניי הייתה חתומה על כל ציוד המחשוב, אך כשהיא השתחררה לא חתמתי על הציוד (כלומר, היא עדיין חתומה עליו למרות שהיא משוחררת...)
נגנב לפטופ של חיילת שלי, שלא אני ולא היא חתומות עליו, מתוך המדור שלי. על הלפטופ שתינו נשפטנו (המפקדים שלי טוענים שכקצינה יש לי אחריות על כל הציוד במדור, למרות שזה מעולם לא הוגדר וכל רכש הציוד והחלטות הניתוב מתבצעות ע"י המפקד שלי).

כלקח מהמקרה ננעלו כל הלפטופים שבמדור בארונות ברזל.

בחודש ינואר עברתי למדור אחר (עקב שיפוצים).
המדור החדש היה מחובר בדלתות הזזה בלבד למשרדים אחרים, של יחידה אחרת, שלפעמים נשארו לא נעולים.
התרעתי על כך מספר רב של פעמים בפני המפקד שלי, עוד לפני שהעברתי את הציוד לשם, אך זה לא עזר.
בהתחלה אמר שיטפל, אח"כ אמר שזה רק עניין של שבוע, ואז עוד שבועיים, ועוד כמה ימים - בסוף זה היה 4 חודשים.

לקראת סוף התקופה נעלם לפטופ מתוך המדור - שוב.
המפקד שלי אמר לי שאני אחראית לאובדן, ואם הלפטופ לא יימצא - אני אשפט עליו.

בנוסף, עכשיו נעשית ספירה של הציוד ביחידה ובסופה הוא רוצה שאני אנהל את כל מלאי המחשוב ביחידה (אחתום על כל ציוד המחשוב), ולא אנשי המקצוע לכך - הלוגיסטיקה, למרות שהתרעתי שאין לי כלים לשלוט על הציוד (ארונות נעולים, בין השאר).
הצעתי להביא חיילים שיוכשרו ויתעסקו רק בנושא זה, אך מפקדיי שללו את זה על הסף בטענה שאין אפשרות לתקנן דבר כזה (אפילו לא עשו ניסיון).
יש לציין שבמקומות עם היקף ציוד תקשוב קטן יותר מתוקנן איש מקצוע...

הוא לא מוכן שרק אני אתעסק בניפוק ציוד, ורוצה שאני אשאיר את המפתחות למחסן (שבו ציוד במאות אלפי שקלים) בבסיס כשאני לא נמצאת. כנ"ל לגבי חומר סודי שאני חתומה עליו (ואם הוא נעלם אני עלולה להיכנס לכלא).

האם יש עילה לקבילה?

נ.ב.
על כל עניין החתימה על ציוד ניסיתי לדבר איתו מספר חודשים. הוא אמר לי לא לדאוג, הבטיח שהמחליף שלי יחתום (ולא מגיע לי מחליף) ושאני בכל מקרה לא יחתום.
הייתי צריכה לשמוע מהנגדת לוגיסטיקה שאני צריכה לחתום ביום של החתימה, כשכבר אין ברירה ומישהו צריך לחתום, ולא מוכנים אפילו לנסות למצוא איתי פתרונות...

ויש דברים נוספים כמו :
איום לא להוציא אותי להשתלמויות אם חיילים לא מסיימים משימות
לא רצה לחתום לי על טופס טיולים יוצא לקורס, ואח"כ החזיר אותי באחד הימים של הקורס ליחידה
הערות מקצועויות וביקורת בפני חיילים וקצינים ביחידה
אומר לחייל שלי "החזרתי אותה צ´יק צ´אק לבסיס" (הכוונה הייתה מהבית, למרות שזה לא קרה ככה...אני התנדבתי לחזור)
מתייעץ על דברים עם חייל שלי ולא איתי
וכו וכו

אבל אני רוצה לדעת קודם אם יש עילה לקבילה לגבי הציוד, ואח"כ אם כדאי לערב בזה גם את שאר הדברים?

23:02 | 16/6/2005  אחריות על ציוד - מישי מתוסכלת     
12:35 | 23/6/2005    לגבי מכתבך - מנהל הפורום