נשלחה על ידי: נתי נושא: עיוות דין ע"י מדור דין משמעתי בתאריך: 17/4/2005 20:48
תוכן ההודעה:
ביום ד´ 9/2/05 בוצעה עבירת מחשוב ביחידתי בחיל האויר העבירה בוצעה בלילה וכבר באותו ערב נאמר לי שאני החשוד העיקרי ע"י הקצין התורן שקיבל הוראה ממפקד היחידה לומר לי שאני החשוד העיקרי ואני הולך להיבדק במכונת אמת. למחרת כונסה כל היחידה ונאמר לנו שאף חייל בבסיס לא יוצא הביתה עד שמישהו מודה באשמה היחידה כולה אמורה לצאת בשעה 14:00 הביתה כמו בכל יום ה´ זאת מכיוון שהיחידה היא בשטחים נתבקשתי להגיע לחקירה אצל סגן מפקד היחידה שאמר לי שאני החשוד העיקרי, בשעה 14:30 לערך אמר לי סגן מפקד הבסיס שאני נשאר שבת בהוראת מפקד יחידות הבקרה אל"מ מאיר בן שיה ואני אשפט אצלו ביום ראשון, אמרתי לו שאני אגיע למשפט ביום ראשון אז למה אני צריך להישאר שבת שאני לא עושה שום שבת אף פעם הוא ענה שהם לא רוצים לרדוף אחרי ביום ראשון לכן אני נשאר שבת.
נשארתי שבת סתם וביום ראשון הגיע רס"ר מיחידת בקרה אחרת וחקר אותי שוב גם ביום ראשון נאסר עלי לצאת הביתה וכל זה שאין ברשותי דבר ביום שני לא נעשה איתי שום דבר ועדיין נאסר עלי לצאת הביתה נאמר לי שמחר אשפט אצל מפקד יחידות הבקרה, ביום שלישי בשש בבוקר נלקחתי לקריה על מנת להישפט נשפטתי אצל אל"מ מאיר בן שיה שנתן לי 35 יום בפועל נלקחתי לכלא כשאני בלי ציוד מינמלי ולא ניתנה לי אפשרות לעבור בבית כדי לקחת דברים מינימלים, יום למחרת שוחררתי מיידית מהכלא מכיוון שמפקד יחידות הבקרה ששפט אותי חרג מסמכותו כשנתן לי 35 יום והוא יכול לתת רק 28 יום הלכתי הביתה ומשם למיון בעקבות בעיה בכתף שהתגלתה כרצועות קרועות (ולכן מאז אני בטיפולים באשפוז יום) יחידתי פנתה למדור דמ"ש במטרה להמיר את העונש ל28 יום חוקיים לאחר שעיינתי בחוקים הבנתי שנעשתה לי ענישה כפולה פניתי גם אני למדור דמ"ש (שבנתיים נתן אישור להמרת העונש ל28 יום) וטענתי שיחידתי עברה על כמה חוקים ולכן צריך לבטל את העונש לאלתר 1. נמנעה חופשתי כשהושארתי שבת ורותקתי לבסיס עד המשפט לא על פי דין ולא באישור פרקליט צבאי ולכן המשפט אינו חוקי מה שגם האדם שנתן הוראה לרתק אותי לבסיס הוא אותו אדם ששפט אותי 2. כשקבלתי הודעה על מניעת חופשתי היא נאמרה הרבה פחות משמונה שעות לפני כמאמר הפקודה ולכן הייתי צריך להשתחרר לאלתר אולם לא כן הושארתי למרות זאת ואלו כבר שני עבירות 3. נעשה שימוש במניעת חופשה קולקטיבית ועוד...
לאחר פנייתי למדור דמ"ש נענתי שלא מבטלים את העונש אולם מכיוון שיחידתי לא הגישה דחייה לעונש עברו 18 יום מהעונש ולכן נשארו רק 10 ימים לרצות לא הסכמתי ופניתי שוב למדור דמ"ש בטענה שלא ניתן להמיד אותי לדין על עבירה על החוק ע"י עבירה על החוק זאת מכיוון שנמנעה חופשתי לאחר פניות חוזרות נעיתי בכתב ע"י מדור דמ"ש כשבינתיים התחלפה ראש המדור ובמקומה הגיעה ראש מדור חדשה מפרקליטות חיל האויר ! היא עתה לי את התשובות שלא מתקבלות על הדעת וגובלות בעיוות דין במזיד !
נעניתי על ידה בכמה סעיפים 1. היא טענה שלא נמנעה חופשתי מכיוון שהושארתי שבת לצורך מילויי תפקידי שהוא "להיות זמין לחקירה" (תפקיד פתטי) כשהיא אומרת שהפקודה אומרת שמניעת חופשה היא עיכוב יציאה או הקדמת חזרה ובלבד שעיכוב זה אינו! לצורך מילויי תפקידו של החייל כשבפקודה כתוב "הינו לצורך מילויי תפקידו של החייל" היא החליפה אות ה´ באות א´ וינתה את הפקודה מה שגם הפקודה עצמה אומרת שמניעת חופשה היא כל הוראה על עיכוב יציאה (מתוך אתר אכ"א) לכן נעשה פה עיוות של החוק במזיד דבר שהוא ספק פלילי.
2. נאמר לי במכתב שמדור דמ"ש פנה לפרקליט חיל האויר שיאשר בדיעבד את שיפוטי גם אם נמנעה חופשתי השאלה למה צריך מדור דמ"ש לפנות לפרקליט חיל האויר אלא שראש המדור החדשה שהיתה ברוב הטיפול של המדור בענייני בפרקליטות חיל האוויר והגיעה באמצע מפרקליטות חיל האויר אירגנה בקומבינה אישור בדיעבד ע"י פרקליט חיל האויר כראש המדור שלפניה אמרה לי במפורש שאין אישור של פרקליט צבאי להשאיר אותי שבת איך פתאום צץ אישור אלא שהאדם ששפט אותי הוא מצמרת חיל האויר והוא מנסה בכל כוחו שאני אקבל את העונש אז ראש מדור דמ"ש החדשה לעולם לא תלך נגד מילתם של חבריה מחיל האויר, ועוד שאם פרקליט צבאי אישר את ריתוקי לבסיס לצורך חקירה (באותה שבת לא נחקרתי ויש לי תצהירים בכתב על כך מכל חיילי הבסיס) בדיעבד מדוע ריתוקי לבסיס אינו מקוזז מהעונש כמו בכל מקום בעולם שבו מניעת חירותו של אדם לצורך חקירה מקוזזת מהעונש?
מה אני צריך לעשות? אודה לכם אם תענו לי בדחיפות...