נשלחה על ידי: 12345 נושא: התחצפות למפקד? בתאריך: 3/11/2010 16:31
תוכן ההודעה:
היי,
לפני כשבוע נתבקשתי מאחד המפקדים ביחידתי להגיע לשיחה איתו ועם חייל שלו. הודעתי למפקד כי אגיע בעוד רבע שעה לשיחה.
יצאתי כ10 דקות לאחר הודעה זו לכיוון משרדו של המפקד, בדרך קיבלתי שיחה לטלפון הפרטי שלי שעלי להגיע בהקדם ללשכת המב"ס כי הוא מעוניין לראות אותי. שאלתי את הרלש"ית האם יש אפשרות להתעכב והיא אמרה שלא, ושמדובר במפקד היחידה ושדברים יאלצו לחכות. נלחצתי מאוד משני המקרים ושכחתי להודיע למפקד שאני מאחרת . לאחר 30 דק´ נזכרתי והרמתי טלפון למפקד. המפקד צעק עלי בטלפון על החוצפה , ואני התנצלתי. הוא ביקש שאגיע במיידי למשרדו. כשהגעתי התנצלתי עשרות פעמים אך ללא מענה.
המפקד צעק עלי ואמר שאני מזלזלת בו וכמו שאני מזלזלת בו כך אני מזלזלת בחיילים ביחידה, ומבצעת את כל העבודה שלי בזילזול.
נעלבתי מאוד . הסברתי למפקד כי הדבר לא נכון ושאני מאוד נעלבת מדבריו, ביקשתי ממנו, בצורה יפה, שיתנצל. המפקד סרב להתנצל. ביקשתי שוב והוא סרב שוב. בפעם השלישית אמרתי למפקד או שהוא מתנצל או שאני יוצאת ממשרדו.
המפקד שלח אותי לצאת ממשרדו. יצאתי.
המפקד החליט לשפוט אותי על אותה ה"התחצפות".
לאחר כמה ימים , התקשרו אלי לטלפון והודיעו לי לעלות במיידי למפקדת הגף כדי להשפט.
לא ראיתי את התלונה לפני שנכנסתי למשפט, ורק לאחר ההצדעה שמעתי במה אני מואשמת. הואשמתי גם באיחור (שהיה מוצדק) וגם בהתחצפות.
לאחר שהסברתי את עמדתי נידונתי ל7 ימי ריתוק למחנה.
זו הפעם הראשונה שאני נשפטת, אני לא מבינה בכל חוקי השפיטה בצבא. רק במשפט עצמו שמעתי בפעם הראשונה שניתן להביא עדים למשפט.
בנוסף, לא הייתה התחשבות כלל בהיסטוריה הצבאית שלי: מעולם לא נשפטתי, עשיתי את עבודתי נאמנה ואף קיבלתי תעודת הצטיינות .
ובנוסף, לא קיבלתי נימוק מדוע קצינת השיפוט מצאה אותי אשמה ומדוע העונש הוא ל7 ימי ריתוק.
חשוב לי לציין כי קרו מקרים חמורים יותר : נפקדות, איום כלפי מפקדים, סירובי פקודה ביחידתי - והחיילים נשפטו לעונשים חמורים הרבה פחות משלי ( אזהרות, 2 ימי ריתוק וכו´) ..
האם המשפט היה צודק ?
והאם אני יכולה לערער על התנהלות המשפט או על העונש?
האם אני יכולה גם להגיש תלונה על אותו מפקד כי הוא העליב אותי ?