ניווט מהיר - בחר/י פורום:   זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים | שיח מילואימניקים

פורום זכויות חיילים ות"ש - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  תמיר
נושא: שאלה בנוגע לשילוב הראוי
בתאריך: 19/4/2008  18:30

תוכן ההודעה:

בבסיס של החברה שלי אסרו עליהם על מגע פיזי של יותר מ3 שניות (כולל החזקת ידיים או מגע אפלטוני בין בני משפחה) בזמן הביקור של המשפחה או החברים כשהם סוגרים שבת, תחת הטענה שמגע פיזי יפר את ה"שילוב הראוי" ויפגע בחיילים הדתיים.
זה נראה לי כמו כפייה דתית בצורה מחשידה אז בדקתי את הכתוב בנוגע לשילוב הראוי ולא כתוב דבר בנושא. הדבר הקרוב ביותר שמצאתי היה: "השילוב הראוי (פ"מ 33.0207 ומסמך מז"י למפקדים בנושא "השילוב הראוי") : בכל הכשרה או קורס המשותפים לשני המינים ובהם ישנו חשש למגע פיזי או ייחוד או פעילות בלבוש חשוף ישובץ החייל\ת הדתי\ה במסגרת הומוגנית (בנים או בנות) בגודל מחלקה לפחות."
הדבר רומז שלא רק שאין איסור על מגע פיזי, אלא גם שאם יש חשש למגע פיזי החיילים הדתיים יופרדו מן השאר במקום לאסור אותו.

השאלה היא האם החשדות שלי נכונות בכך שאין לפקודה גיבוי מצד ה"שילוב הראוי" ומעבר לכך אם הפקודה חוקית ואם יש עילה לקובלנה.

חברתי ואני סובלים מאוד מן ההגבלה, אך אני לא שואל עבורנו שכן היא סוגרת שבת בפעם האחרונה בסוף השבוע הזה והסיכוי שמשהו יקרה בזמן שישנה את דעת המפקדים הוא לא קיים. אני שואל כי הכפייה הדתית מרתיחה אותי ואני רוצה לדעת אם אפשר לפעול למען הדורות הבאים.

18:30 | 19/4/2008  שאלה בנוגע לשילוב הראוי - תמיר