ניווט מהיר - בחר/י פורום:   שיח מילואימניקים | זכויות חיילים ות"ש | הטיפול הרפואי בצה"ל | נושאים כללים

פורום שיח מילואימניקים - צפיה בהודעה

נשלחה על ידי:  אלי זוהר
נושא: דחוף עזרה
בתאריך: 31/10/2006  14:02

תוכן ההודעה:

לכל מי שיכול לעזור תאריך 31/10/06

הנדון : עריקות משירות מילואים.

שמי אלי זוהר מספר אישי 5241174 ת.ז 033939182.

בשנת 1996 התגייסתי לשירות סדיר בבסיס חיל האוויר בס"א 18. במהלך השירות תפקדתי כאחראי על אספקה ושינוע של ציוד רגיש בחיל. מתוקף תפקידי זה לא ביצעתי שמירות, מטבחים או תורניות שונות אלא את תפקידי בלבד!!!

נכון לציין כי נבחרתי למצטיין בסיסי (מצ"ב העתק תעודה). בכל מהלך השירות לא נשפטתי ולו פעם אחת.

השתחררתי לאחר שירות מלא של שלוש שנים שלאחריהן ביצעתי שירות מילואים כנדרש בחוק בבסיס בס"א 18 באותו תפקיד. גם בשירות המילואים הנ"ל לא נדרשתי להשתמש בנשק.

בשנת 2001 לאחר שנתיים של מילואים קיבלתי בשורה שאני מועבר מהיחידה בס"א 18 לאוגדת עזה, על תקן לוחם.
לשאלתי מדוע בוצע המהלך? הוסבר לי שהסיבה היא מקום מגוריי ולא על סמך היכולות והכישורים שלי. את מקום מגורי בחרתי מתוך אילוצים כלכלים.
(עלות שיכרות נמוכה + הנחה במיסוי).

מאז, אני נמצא במצב מצוקה שאיני מצליח לפתור אותו. ביצעתי שיחות רבות עם כל הגורמים הקשורים בדבר ולא נמצאה אוזן קשבת לבעייתי. בחלק מהמקרים הובנה הבעיה ואף ניתנו מספר המלצות להעברה ואף לשחרור מיידי, בין הגורמים הנ"ל נמנים : קציני בריאות נפש למיניהם, קצינות ת"ש, קצינות מילואים ומפקדים ישירים.

נכון ורצוי לציין כי אני אזרח שומר חוק ומבין את המשמעויות הנובעות מאי שירות מילואים סדיר. כמו כן, חשוב לומר כי אני מוכן לשרת כפי שנאמר בעבר לגורמים הנ"ל, אך במקום התואם את כישורי ויכולותיי.

המצב הנוכחי גורם לי למצוקה נפשית, לחרדות , לתסכולים אישיים ובעיות בריאותיות. בנוסף אני נמצא בלחץ בחיי הפרטיים עקב ניסיונות כושלים של למעלה מ – 4 שנים להביא ילד לעולם. ( יש באפשרותי להמציא את כל האישורים הנדרשים).
אם לא די בכך, יש בעיות פרנסה הנובעות מכך שאני מפוטר ממקומות עבודה רבים עקב חוסר ביכולת לתפקוד נאות הנובע מהלחצים הרבים.

בעקבות המצב, אני נוטל תרופות הרגעה.

לסיום חשוב לי לשוב ולציין כי אני מעוניין לפתור את הבעיה על הצד הטוב ביותר. כולי תקווה שתבואו לקראתי ותעזרו לי.

בברכה,
אלי זוהר.

14:02 | 31/10/2006  דחוף עזרה - אלי זוהר     
14:03 | 31/10/2006    שלחתי העתק זה לכמה גורמים - אלי זוהר    
18:08 | 25/11/2006    לא הבנתי מאיפה אתה עריק בדיוק?! - קצין קישור    
22:29 | 28/11/2006    אתה חייב לחזור שייצג אותך עורך דין צבאי או פרטי  - צוות הקשב    
22:36 | 30/1/2007    עליך תחילה למלא פקודה ולא להשתמט ואז להתלונן  - צוות הקשב