נשלחה על ידי:
נמאס כבר
נושא: קבילת רופא אזרחי? בתאריך: 2/7/2008 10:42
תוכן ההודעה:
שלום,
יש לי בעיות גב ורגליים ידועות מראש,
עוד לפני התגייסותי לצבא הייה ידוע שיש לי פלטפוס קשה ועקמת.
התגייסתי לצבא בפרופיל 72, אך כבן יחיד נבחרתי ליחידה עורפית.
כבר בזמן הטירונות הבנתי שהפרופיל 72 הוא לא בשבילי שכן אני לא יכול לבצע את מירב הדברים המבוקשים ממני, כמו לסחוב חפצים והליכה בנעל צבאית וכו´.
לבסוף הגעתי לקורס צבאי בו אושר לי ללכת עם נעליים אזרחיות עד לתום הקורס(תקופה של חודשיים וחצי+)
לפני תקופה קצרה נפגשתי עם רופא היחידה שלי, והתחושה של שנאה עזה כלפיי חילים נטפה ממנו, כך גם נאמר ע"י שאר חיילי הבסיס.
הרופא הכריז שבהיותי בעל פרופיל 72, אין ביכולתי לקבל פטורים שונים(כמו שהיו לו במהלך הטירונות והקורס) ושאם ברצוני לעשות משהו בנידון עליי לפנות לרופא מומחה שיפנה אותי לוועדה רפואית להורדת פרופיל.
היום בבוקר פקדתי את מרפאתו של האורטופד וכעבור בדיקה זריזה של 2 דקות הוא קבע ש"אין סיבה שלא תהייה בגולני" ושלח אותי לדרכי.
ניסיתי להסביר לו שיש לי כאבים עזים ברגליים ובגב, במיוחד מהתקופה שבה התגייסתי ונאלצתי לתקופות שונות לסחוב דברים כבדים וללכת בנעליים צבאיות, וביטל כל פניה לוועדה רפואית.
ביקשתי ממנו שיקשיב לי ושיבין שבאמת כואב לי ושאני לא מנסה לעבוד עליו, אני מיום ליום כבר בקושי מסוגל ללכת ונהייות אצלי בעיות גב חמורות, בתגובה הוא צעק עליי כאילו אני פרזיט שאני אתלבש ואעוף לו מהחדר.
השאלה שלי האם אני יכול לקבול אותו במסגרת צבאית, או אפילו להגיש נגדו תבעיה מסוג כלשהו, האם הוא כרופא אינו אמור להקשיב לי, ולהביא לי ייחס טוב, ולא משפיל ומזלזל כמו שהוא נהג בי?